Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i Landåshallen i Bergen

Person skal være observert med bensinkanne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): Politiet har mistanke om at en brann i Landåshallen i Bergen natt til søndag var påtent. Vaktkommandør ved Bergen brannvesen, Trond Jargren sier til Bergens Tidene at hallen skal være tom.

Flere teorier

Operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt forteller at de også har andre teorier.

- En annen melder, som til vanlig er brannmann, har opplyst om at det har foregått sveisearbeid i området, det kan være en årsak.

Brannen ble meldt klokka 00.04. Klokka 00.12 var det såpass mye ild at brannen ble om til en storbrann. Sykehjemmet som ligger i nærheten av idrettshallen ble varslet, og evakuering ble vurdert men ikke iverksatt. På grunn av mye røyk ble de nødt til å stenge vinduene. Klokka 00.41 fikk operasjonssentralen melding om at brannvesenet hadde brannen under kontroll, og klokka 00.57 var den slukket.

Bensinkanne

- Nå er det vanskelig å slå fast brannårsaker så tidlig som dette. Men det er nokså unaturlig at det skal begynne å brenne i ytterveggen i en tom idrettshall ved midnatt, sier operativ uteleder ved Hordaland politidistrikt, Frank Listøl, til BA.

Ifølge Bergens Tidende er en person observert i nærheten med en bensinkanne, og politiet sier at det er mistanke om at brannen kan være påsatt.

Overfor Dagbladet forteller operasjonsleder Svein Lyssand at de ikke kan verifisere det BT melder i natt.

- Vi har mistanke om at brannen kan være påsatt, sier operativ uteleder Frank Listøl til Bergensavisen i natt.

BA skriver at politiet gjør søk med hun på jakt etter spor i området.

Dagbladet kommer med mer.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media