Brann i magnesiumhaug i Bamble

Åtte personer som oppholdt seg i en brakkerigg i et industriområde på Skjærkøya i Bamble, ble natt til torsdag evakuert på grunn av brann i en haug med magnesium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg blir en av bedriftene i området stengt. De ansatte som bemanner bedriften, blir også evakuert. Et stort område rundt brannstedet er avsperret.

Ikke klorgass

Ifølge politiet i Porsgrunn brenner det i en slagghaug med flere tonn magnesium, og brannvesenet har vanskeligheter med å slukke brannen.

- Brannen oppsto trolig ved at magnesiumstøv og magnesiumspon som ligger i haugen, ble tilført vann og dermed antent. Brannen utviklet også gass, og i begynnelsen trodde vi det kunne dreie seg om klorgass. Nå viser imidlertid målinger gjort på stedet ufarlige gassverdier, så folk trenger ikke å bekymre seg om farlige gasser fra brannstedet, sier politibetjent Vidar Aaltvedt i Porsgrunn politidistrikt til NTB.

Slokkes med veisalt

Politiet fikk melding om brannen ved 23-tiden onsdag kveld. Fordi magnesiumet antennes når det kommer i kontakt med vann, kunne ikke brannmannskapene slukke brannen på tradisjonell måte. Brannvesenet vil prøve å slokke brannen med veisalt.

(NTB)