Brann i million-yachten til Hollywood-par

Dramatisk for Fox News-grunnlegger Barry Diller og kjendisdesigneren Diane von Fürstenberg.

BRANN I MILLION-YATCH: Hollywood-parets norgesferie fikk en dramatisk vri. Foto:Tipser.no/Daniel D. Laabak
BRANN I MILLION-YATCH: Hollywood-parets norgesferie fikk en dramatisk vri. Foto:Tipser.no/Daniel D. LaabakVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet og brannvesenet i Oslo måtte i formiddag rykke ut til en brann i den rundt 100 meter lange seilbåten som eies av det amerikanske millionærparet Barry Diller (70) og Diane von Fürstenberg.

Diller er grunnleggeren av blant annet Fox Broadcasting Company og USA Broadcasting og var sjef for filmselskapet Paramount Pictures i ti år, mens kona Diane er en verdenskjent klesdesigner og tidligere prinsesse av Fürstenberg.

- Vi fikk inn melding om brann inne i en stor seilbåt som ligger rett vest for Malmøya. Den tok seg litt opp da det kom mer oksygen til, men vi har kontroll på stedet. Det er ingen som er skadd i brannen, opplyser operasjonsleder Ola Krokan ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

«Krevende brann» Ved 19.50-tiden opplyste politiet at nødetatene dro fra båten etter at de har avsluttet sitt arbeid. Politiet omtaler det hele som en krevende brann.

- Vi oppretter undersøkelsessak. Båten ligger fortsatt ute på fjorden. Det er uvisst hva kapteinen bestemmer seg for hvor båten skal fraktes, skriver operasjonsleder på Twitter.

- En del skader Brannvesenet ble varslet om brannen ved 15.15-tida.

- Båten ligger mellom Sjursøya og Ormøya. Vi er nå femten mann på skadestedet. Brannen er ikke slukket ennå. Det brenner fortsatt litt over noen takplater, sa vakthavende brannsjef i Oslo, Nils Kristiansen, til Dagbladet tidligere i dag.

Brannvesenet prøvde lenge å få dratt båten inn på land for å gjøre resten av slukkearbeidet, men klarte til slutt å slukke brannen til sjøs.

- Det er mye skader på toppetasjen i båten, nedover har vi klart å begrense skadene veldig, men i toppetasjen er det en del brann- og røykskader, sier Nils Kristiansen.

18 evakuert Båten er en circa 92.92 meter lang seilyacht med navn Eos, som skal være verdens største seilbåt. Skipet ble bygget på på Lürssen-verftet i Tyskland, og har en anslått verdi på i underkant av 900 millioner kroner. Politiet bekrefter overfor NRK at båten tilhører Diller og Von Fürstenberg, men vet ikke om eierne var om bord i båten.

PÅ VEI UT: Barry Diller (70) og Diane von Fürstenberg ble hentet av mannskapet, og er her på vei ut til det brennende skipet. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet
PÅ VEI UT: Barry Diller (70) og Diane von Fürstenberg ble hentet av mannskapet, og er her på vei ut til det brennende skipet. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet Vis mer

- Det var 18 om bord da vi kom til stedet, men de har vi nå kontroll på. Det har blitt sett røyk fra øverste dekk, men den kan egentlig komme fra hvor som helst. Det er altfor tidlig å si noe om årsaken til brannen, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo-politiet til NTB.

Diller og Von Fürstenberg ble tidligere i dag hentet av mannskapet og fraktet ut til skipet for å inspisere det.

Bary Diller har en formue på 1,6 milliarder dollar, eller 9,58 milliarder kroner, ifølge Forbes. Verken han eller kona ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet.

LUKSUSSKIP: Den brennende yachten er circa hundre meter lang. Foto: Tipser.no/Daniel  D. Laabak
LUKSUSSKIP: Den brennende yachten er circa hundre meter lang. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer