Brann i næringsbygg

Brannvesenet opplyser at det er full fyr i et næringsbygg på Lena og at deler av bygget har rast sammen.

BRENNER: Nødetatene rykket ut etter melding om brann i bygningen til Selmer Utvikling på Lena i Østre Toten kommune. Video: Tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nødetatene rykker ut etter melding om brann i et næringsbygg på Lena i Østre Toten kommune.

Politiet meldte først at det var bygningen til Potetfabrikken som brandt. Dette er seinere blitt endret til at det brenner i lokalene til Selmer Utvikling.

- Brannvesenet er framme på stedet. De opplyser at det er full fyr i den ene delen av bygget, sier operasjonsleder Stig Folstad Hansen til Dagbladet.

Videre sier han at det er åpne flammer fra taket i fabrikken.

klokka 18.35 sier operasjonslederen at det er ikke er noen opplysninger som tilsier at det skal ha vært mennesker ikke i bygget da det tok fyr. Han kan likevel ikke helt utelukke at det kan være mennesker inne i fabrikken.

FULL FYR: Deler av bygget har rast sammen. Foto: Jon Olav Andersen/Totens Blad
FULL FYR: Deler av bygget har rast sammen. Foto: Jon Olav Andersen/Totens Blad Vis mer

Vaktleder Erik Johansen i 110-sentralen Innlandet sier til Oppland Arbeiderblad at det ligger bygg tett på, og at det er spredningsfare.

- Det var flammer over taket da brannvesenet ankom stedet, sier han til avisa.

- Herregud

Oppland Arbeiderblad har snakket med Selmer Utvikling som er oppnevnt som eier av lokalene som branner. På fabrikken produserer de matvarer for merkevaren «Thors».

- Jeg har akkurat sett det. Foreløpig har jeg ikke fått gjort noe annet enn å tenke «herregud», sier innehaver Thor Selmer Hansen til avisa.

Han forteller videre at det er løkproduksjon i to av delene hvor det nå brenner. I resten av lokalene er det to store containerne med kjøling og frysing.

Bilder fra stedet viser kraftig røykutvikling og åpne flammer.

- Fått kontroll

Brannvesenet skriver i en oppdatering klokka 17.25 at deler av bygget har rast sammen, og at det fortsatt brenner på stedet.

Videre opplyser de at de per nå ikke har evakuert nærliggende bygg.

Operasjonsleder Stig Folstad Hansen i Innlandet politidistrikt sier til Dagbladet at bygningen fortsatt brenner klokka 18.35 mandag kveld.

- Brannvesenet har fått kontroll på brannen, men de jobber fortsatt med slokking og for at brannen ikke skal spre seg, sier han.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer