Brann i NRK, radioen evakuert

Radiohuset er evakuert. En vekter er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): NRKs Radiohus blir evakuert frem til etter klokken 16. Årsaken er at det fortsatt er endel giftig røyk i lokalene. Det er slanger inn i resepsjonen. Brannvesen og politiet jobber på stedet.

- Brannen er nå slukket. Men mange kabler er brent eller blitt varme. Derfor er det fare for at den blusser opp igjen, sier skadestedsleder Stig Thonsjø til Dagbladet.no.

En vekter ble røykskadd og får behandling på stedet.

- Det har vært branntilløp i et transformator-rom. Viken (nettleverandøren) er på plass. Meldingen kom 12:47. Vi har brukt vifte og fått ut røyken. Ilden er funnet og slukket. Men det er fortsatt varmt, sier Tom Arne Vinje brannkonstabel ved Oslo Brannvesen til Dagbladet.no

Politiet er på stedet

- Vi fikk melding fra brannvesenet like over klokka 13, om at det var varme- og røykutvikling fra et traforom i Radiohuset, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Vi har foreløpig ikke fått tilbakemelding om omfanget, legger han til.

Musikkprodusent i Petre, Mats Borch Bugge, sier til Dagbladet.no at brannen skal ha startet i kjelleren. Rundt 14.00 gikk alarmen fortsatt, og det stod en del folk samlet utenfor Radiohuset.

Bruker reserveløsning

- Vi har ikke helt oversikt over hva som har skjedd, men vi tror brannen kan ha ødelagt strømforsyningene slik at vi ikke får sendt radiosignalene til Tryvan, sier Tommy Hansen, kanalsjef i P1.

Han vet foreløpig ikke noe om hva som har utløst brannen. NRK bruker nå en reserveløsning via Trondheim for å få sendt ut P1, P2 og P3.

- Vi har foreløpig problem med Alltid Nyheter, men jobber med å finne en løsning.

P2 og P3 gikk ut av sending litt etter klokka 13 i dag. P3 sendes nå fra Trondheim. NRKs kanaler Alltid Nyheter, Alltid Klassisk og MP3 falt også ut, sammen med alle nettradioene.

Det er ikke kjent når feilen kan bli rettet opp igjen.

Barne-TV vert Heidi Schoba Søvvold og prosjektleder for barne-TV Ragnheidur Harvei måtte utsette innspillingen av Barne-TV på grunn av brannen. Men dagens Barne-TV er allerede spilt inn.

Sesongpremieren på Svisj Show på NRK2 som skulle vært i dag, er utsatt.

LUFTE UT:</B> Rommet det brant i var 15-20 kvadrat. Etter at ilden var slukket var radiohuset stengt i flere timer for å lufte ut giftig røyk.
UTSATT PREMIERE:</B> Tone-Lise Skagefoss skulle på lufta klokka 16 i dag med sesongpremieren på Svisj Show på NRK 2.<p>Vi får prøve igjen i morgen, sier Skagefoss.