STOR UTRYKNING: Nødetatene rykket til åstedet med en rekke biler.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
STOR UTRYKNING: Nødetatene rykket til åstedet med en rekke biler. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Brann i Oslo - én person omkom

Kraftig røykutvikling i leilighet.

SISTE: Politiet opplyser på Twitter klokka 12.37 at én person omkom i brannen.

- Det ble utført livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent, og det vil ta en stund før alle beboerne i bygget får returnere til sine leiligheter.

Fordi de pårørende ikke er varslet, blir det ikke gitt flere opplysninger om avdøde før det er gjort.

Nødetatene har rykket ut til en brann i en bygård på Bjølsen i Oslo. Det melder politiet på Twitter.

- Situasjonen er foreløpig uavklart, men det er kraftig røykutvikling på stedet. Vi er på stedet med røykdykkere og andre ressurser, sier Morten Bergh, vaktkommandør ved Oslo brann- og redningsetat (OBRE), til Dagbladet klokka 11.48.

110-sentralen tvitrer like etterpå at det er en leilighet i tredje etasje som brenner. Politiet melder samtidig at 15 personer er evakuert.

- Det er foreløpig ikke meldt om skadde, tvitrer de - men 110-sentralen melder 11.56 at røykdykkere har hentet ut en person fra den aktuelle leiligheten.

Klokka 12.09 melder politiet at brannen er slokket, og at det drives med etterslokking. Personen som ble hentet ut, får behandling av ambulansepersonell.

- Vi driver nå med ventilering, og nedskalerer antallet biler, opplyser OBREs vaktkommandør Bergh til Dagbladet klokka 12.25.

Bergh opplyser videre at brannen var begrenset til én leilighet. Det vites foreløpig ikke hvor i boligen brannen startet.