Brann i passasjerferje slukket

Det brøt ut to branner i passasjerferja «Princess of Scandinavia» 20 nautiske mil sørvest for Ekofisk-feltet fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi har fått melding om at brannen skal være slukket og at det nå gjøres et forsøk på å starte maskinen igjen. Dermed ser det ut til at situasjonen er under kontroll, sier redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

Redningsoperasjonen ledes fra redningssentralen i Aberdeen.

Talsmann Mark Clark for den britiske kystvakten sier til nyhetskanalen Sky News at 3-4 passasjerer er i sjokk, men at det ellers ikke er noen skadde. Ifølge Clark drev skipet fortsatt uten motorkraft like over klokken 01 natt til lørdag.

To branner

Mark Clark sier at det brøt ut to branner om bord i skipet, en i maskinrommet og en i skorsteinen. Brannen i maskinrommet var mest alvorlig og skal være slukket. Det er usikkert om dette også gjelder skorsteinsbrannen, men ifølge BBC skulle også den være under kontroll ved 01.30-tiden.

- Først meldte kapteinen om brann i maskinrommet og det er mye mer alvorlig. Vi vet at de har mye brannslukningsutstyr om bord, men er i beredskap hvis det blir gitt ordre til å evakuere skipet, sier Clark til BBC.

- Kapteinen har bestemt at brannslokkingsutstyret om bord er tilstrekkelig til å håndtere brannen, sier Clark.

Ved en eventuell evakuering vil passasjerene bli fraktet til oljeplattformer i nærheten, melder BBC.

Stor mobilisering

Det er blitt sendt tre helikoptre fra Norge, to fra Ekofisk-feltet og ett Sea King fra Sola.

- Disse holdes fremdeles i beredskap i området, opplyser Hovedredningssentralen for Sør-Norge ved 01.30-tiden.

Dessuten er det sendt helikoptre fra Skottland og Sverige, og et maritimt overvåkingsfly er tilkalt for å holde øye med situasjonen, ifølge Reuters. I tillegg er det flere båter i området.

- Dette er den største mobiliseringen vi kan huske på lang, lang tid, sier en talsmann for det britiske flyvåpenets redningsoperasjoner til Reuters.

Passasjerferja var på vei fra Newcastle til Kristiansand da brannen brøt ut.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om brannen klokken 23.08 fredag.

- Alvorlig

Rederiet fikk melding om brannen cirka 20 minutter etter at den var oppstått.

- Vi har ikke vært i kontakt med skipet, men det har vårt kontor i København. Vi fikk først beskjed om at brannen var under kontroll, men så blusset den opp igjen. Klokken 01.06 fikk vi beskjed om at brannen var slukket, sier administrerende direktør Morten Fure i DFDS Seaways til NTB.

- Vi er trent på slike situasjoner, men det er klart at en slik situasjon er alvorlig, sier han.

Rederiet har fulle passasjerlister over alle om bord.

Ved 1.30-tiden var passasjerene samlet på dekk 7 for å få informasjon om situasjonen. Teknikere på båten sjekket brannen og strømtilførselen skulle igjen være under kontroll.

- Man er i ferd med å starte maskinen opp igjen, slik at ferja kan fortsette for egen maskin, sier Fure til NTB.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer