OVERTENT: Det planlagte asylmottaket skal være helt overtent, ifølge politiet.
OVERTENT: Det planlagte asylmottaket skal være helt overtent, ifølge politiet.Vis mer

Brann i planlagt asylmottak i Hallingdal

Tidlig tirsdag morgen brøt det ut brann i et planlagt asylmottak i Hovet i Hol kommune i Hallingdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 04.52 i natt fikk politiet i Sør-Øst politidistrikt medling om brann i et planlagt asylmottak i Hol i Hallingdal.

- Klokka 05.25 fikk vi melding om at bygget var overtent. Dette er et gammelt pensjonat, og meldingene vi får går på at det står i fyr og flamme, sier operasjonsleder Ole Kristian til Dagbladet.

Det planlaget asylmottaket er totalskadd etter brannen, ifølge VG.

- Det brenner fortsatt og brannmannskapene har ennå ikke fått kontroll på brannen, sier nestleder Arild Reinhartsen i Vestviken 110-sentral til avisa.

Ingen skadd Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at det er folk i bygget.

- Det skal ikke være noen som bor der, og vi har ikke fått meldinger om at noen er skadd, utover bygningsmassen, sier operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Politiet vil ha et møte klokka 08.00 tirsdag morgen. Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen, men saken vil bli løftet opp på etterforskningsnivå, sier operasjonslederen.

Fylkesmannen i Buskerud sa i januar i år ja til at bygget skulle bli brukt som midlertidig asylmottak i seks år framover. Asylmottaket på Hallingkastet skulle huse inntil 64 personer.

Ordfører varslet i natt Ordfører i Hol kommune, Petter Rukke, forteller Dagbladet at han ble vekket i natt og varslet om brannen.

- At det brenner er aldri en god beskjed å få. Det ligger et røykteppe over hele dalen her nå, sier ordføreren til Dagbladet.

Han sier at tilbakemeldingene han har fått fra nødetatene er at ingen er skadet i brannen, men at bygget er totalskadet.

- Dette bygget har vært vurdert som et asylmottak, og Hero hadde en søknad inne til behandling hos UDI. Vi har allerede et annet mottak for enslige unge asylsøkere i kommunen, som har fungert veldig godt. Der bor det 60 personer, som allerede er godt integrert, sier Rykke.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram