Brann i pølsefabrikk slokket

Brannen i pølsefabrikken Kuraas AS i Narvik er nå slokket. Flere ansatte var på jobb da det begynte å brenne, men ingen er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bedriften Kuraas driver med produksjon av kjøttprodukter, blant annet pølser og pålegg. De leverer til de fleste dagligvareforretningene i NOrd-Norge. Fabrikklokalene er på tilsammen 6500 kvadratmeter fordelt på to bygg. Bedriften har 50 ansatte. Produksjonen foregår store deler av døgnet og det var flere på jobb da brannen brøt ut i kveld.

Brannen ble varslet klokka 21 etter at det interne brannsvarslingsanlegget ble utløst. Alt tilgjengelig mannskap fra brannvesenet ble kalt ut. I tillegg bisto brannmannskaper fra flyplassen i Narvik i slokkearbeidet.

Brannen forårsaket kraftig røykutvikling. Politiet vurderte fortløpende å evakuere mellom 50-70 hustander i en radius av noen hundre meter rundt selve fabrikken. Det er den delen av fabrikken der kjøttet stykkes og skjæres som er rammet av brannen. Dermed blir det problemer med å levere råstoff til resten av fabrikken. Ledelsen utelukker ikke at noen ansatte kan bli permittert.