Brann i Ringerike fengsel

En fange satte fyr på egen celle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Litt etter klokken halv sju i kveld fikk Dagbladet.no melding om brann i Ringerike fengsel. Både politi og brannvesen var raskt på plass, og brannen skal nå være slukket.

Ifølge operasjonsleder Tov Thorsrud ved Nordre Buskerud politidistrikt skal brannen ha oppstått da en av de innsatte satte fyr på sin egen celle.

- Det skal ikke være meldt om alvorlige skader, og det var ikke nødvendig å evakuere alle de innsatte, sier Thorsrud til Dagbladet.no.

Ringerike fengsel er soningsanstalt for mange av landets farligste fanger, såkalte høyrisikoinnsatte. Likevel har altså en av de innsatte klart å få med seg lighter eller fyrstikker inn på cella.

Fengselet på Hønefoss har 160 innsatte, blant dem Nokas-tiltalte Kjell Alrich Schumann. Tidligere har blant annet Mullah Krekar, høyreekstremist og satanist Varg Vikernes og eks-Bandidos-leder Lars Harnes sittet her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer