Brann i russisk atomubåt

En russisk atomubåt har tatt fyr mens den lå til reparasjon. Det skal ikke være fare for utslipp av stråling.

BRANN I ATOMUBÅT: En russisk atomubåt har tatt fyr. Reaktorene om bord skal ikke være i bruk, og det skal derfor ikke være strålingsfare. Bildet viser en atomubåt i Delta 3-klassen som glir forbi Murmansk havn. Akkurat denne farkosten har 16 atomraketter om bord, med åtte stridshoder på hver.   NTB-foto: Henning Lillegård
BRANN I ATOMUBÅT: En russisk atomubåt har tatt fyr. Reaktorene om bord skal ikke være i bruk, og det skal derfor ikke være strålingsfare. Bildet viser en atomubåt i Delta 3-klassen som glir forbi Murmansk havn. Akkurat denne farkosten har 16 atomraketter om bord, med åtte stridshoder på hver. NTB-foto: Henning LillegårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen oppstod på et marinverft. Ubåtens reaktor er avstengt og det er ingen fare for utslipp av stråling, forsikrer en tjenestemann.

Ubåten Tomsk har heller ikke atomvåpen om bord, sa den ikke navngitte tjenestemannen til russiske nyhetsbyråer mandag. Mannskapet er evakuert fra fartøyet ved verftet i Vladivostok lengst øst i Russland.

Situasjonen under kontroll - Det er ingen fare for radioaktiv forurensning, Situasjonen er under full kontroll, og innbyggerne i byen er ikke utsatt for noen skade, sa tjenestemannen som er tilknyttet den russiske stillehavsflåten til nyhetsbyrået Itar-Tass.

- Foreløpige opplysninger tyder på at brannen brøt ut etter sveisearbeid. Strålingsnivået om bord i Tomsk er normalt, og reaktoren har ikke vært i bruk siden reparasjonene om bord ble innledet i 2011, sa en annen ikke navngitt talsmann til byret RIA Novostij.

I 2011 brøt det ut brann i en annen atomdrevet russisk ubåt i Murmansk nordvest i Russland. Ingen mistet livet i brannen, men det ble senere meldt om at dette fartøyet hadde kjernefysiske våpen om bord.

©NTB