Brann i SAS-fly

Alle passasjerene ble evakuert da det begynte å brenne i motoren til et SAS-fly på Gardermoen. Flyet skulle til Tromsø, men var fortsatt på bakken da den høyre bakre motoren tok fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 74 passasjerene og seks besetningsmedlemmene ble øyeblikkelig evakuert, forteller informasjonsdirektør i SAS Simen Revold til Dagbladet.no

- MD-80 flyet var i ferd med å bli skjøvet ut fra utgangen da det oppsto flammeutvikling i den bakre delen av flyet, sier Revold.

- Brann i fly tilsier full utrykning, så jeg antar at alle enheter rykket ut, sier informasjonsdirektør i OSL Knut Egil Hansen.

Passasjerene ombord i SK 386 ble evakuert på sklier gjennom nødutgangene, og ble ført tilbake til terminalbygget. De blir nå tatt hånd om av bakkepersonalet og kapteinen etter den skremmende opplevelsen. De må belage seg på å tilbringe natta på hotell, og ta første fly til Tromsø i morgen.

Brannen er nå slokket, og politiet har innledet etterforskning.

NED SKLIA: Raymond Heggholmen (25) fra Øygarden og Julie Karlsson (24) fra Tromsø fikk en litt annerledes start på Tromsø-turen enn ventet.
EVAKUERT:Sonja Tonjer og sønnen Håkon (2) var blant passasjerene som måtte evakueres fra SAS avgang til Tromsø.