Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i sildoljefabrikk

Det brøt i natt ut brann i en sildoljefabrikk i Bjugn i Sør-Trøndelag. Politiet har evakuert flere hus i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før midnatt søndag kveld fikk politiet i Sør-Trøndelag melding om at det brant i isolasjonen rundt en 800 kubikkmeter stor tank med sildolje på en fabrikk i Lysøysundet i Bjugn.

- Vi føler at brannen begynner å komme under kontroll, selv om det fortsatt brenner og er stor røykutvikling. Det var imidlertid ikke knyttet noen dramatikk til evakueringen, sier stabssjef Magnar Skaret i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB ved 5.15-tiden mandag.

- Vi har evakuert alle ansatte og flere bolighus og båter som ligger i nærheten av fabrikken, sier operasjonsleder Harald Todal til Dagbladet.no. Minst åtte personer er evakuert. De skal ha oppholdt seg i bolighus like i nærheten av fabrikken.

Oljen skal være like antennelig som diesel. Årsaken til brannen er ennå ikke kjent. Brannen på fabrikken, som ligger like ved sjøen i Lysøysundet, ble oppdaget av forbipasserende i en båt. Det skal ikke ha vært noen på jobb på fabrikken da det begynte å brenne.