BRANN: En brann i en gassdrevet søppelbil spredte seg til et hus på Kjelsås i Oslo. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Brann i søppelbil spredte seg til hus

Søppelbilen, huset og naboens bil brant opp.

SISTE: Like før klokka 17 har brannvesenet kontroll på brannen, men den har etterlatt seg store skader:

- Søppelbilen er totalt utbrent. Det samme er huset, og naboens personbil. Garasjen har fått store skader, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Ved brannvesenets siste oppdatering klokka 16.41 røk det fremdeles i søppelbilen. Politiet, som etterforsker saken, går ut fra at brannen startet i søppelbilen, for så å spre seg til bolighuset og naboens bil.

- Det var også en gressbrann i forbindelse med brannen, men den er også slokket, sier Stokkli.

UTBRENT: Bolighuset på Kjelsås er totalskadd. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
UTBRENT: Bolighuset på Kjelsås er totalskadd. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Alle nødetater har rykket ut til Mikael Hertzbergs vei på Kjelsås i Oslo etter meldinger om brann i en søppelbil og spredning til et hus. Det er kraftig røykutvikling på stedet, melder Oslo-politiet.

- Vi fikk melding klokka 14.53 om at det brant i en søppelbil, som sto parkert ved siden av en enebolig. Det er nå full fyr i søppelbilen, og det brenner også kraftig i eneboligen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Alle nødetater er framme på stedet, og brannvesenet jobber nå på spreng med å få kontroll over flammene.

Det er registrert to beboere i eneboligen. Klokka 16.15 forteller Stokkli at politiet har vært i kontakt med beboerne, som ikke var hjemme da brannen startet.

- De to som kjørte søppelbilen er lettere skadd. De fikk i seg litt røyk, sier han, og legger til at per nå ser det ikke ut til at brannen fører til ytterligere personskade.

- Vi har ikke finsøkt huset ennå, men det skal ikke være noen der, sier Stokkli.

Operasjonslederen forteller at søppelbilen er gassdrevet, og at det en stund var fare for eksplosjon.

BRANT KRAFTIG: Det var kraftig røykutvikling fra brannen i huset på Kjelsås, og beboere i området ble bedt om å holde vinduene lukket. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
BRANT KRAFTIG: Det var kraftig røykutvikling fra brannen i huset på Kjelsås, og beboere i området ble bedt om å holde vinduene lukket. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Det ble hørt en del smell, men det var trolig ruter og dekk som eksploderte. Brannvesenet sier de nå har kontroll på bilen. Den har trolig brent ut såpass at det ikke lenger er eksplosjonsfare, sier han.

Klokka 16.02 melder politiet at brannen har spredt seg videre til eneboligens garasje, som snart er overtent.

- Det er ikke fare for spredning til andre bygninger. Det er mye røyk i området. Så lenge naboene lukker vinduene og ikke lar røyken komme inn, så skal det gå bra, sier Stokkli.

En motorsykkel er reddet ut, men det er ikke kontroll på brannen i hus og garasje enda. Per nå er det ikke aktuelt å evakuere andre boliger i nærheten, melder politiet på Twitter.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Mikael Hertzbergs vei er helt sperret i forbindelse med brannen. Det vil den være en god stund framover. Beboere som bor der, bes parkere i sidegatene inntil videre og ta seg hjem til fots.

Nødetatene måtte på samme tid håndtere en annen brann noen kilometer unna, i Ingebret Andersens vei på Kalbakken. Der brant det kraftig i et uthus, et søppelskur og en garasje.

- Den brannen ble slokket klokka 16.49. Det var ikke fare for spredning til bolighus, men det ble store materielle skader, opplyser operasjonslederen.