Brann i stor fisketråler – tar inn vann

Totalt 18 personer er evakuert fra en fisketråler som har stått i brann rundt 79 nautiske mil vest for Sola i Rogaland. To personer er igjen på båten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ettersom fartøyet har begynt å ta inn vann, forsøker mannskapet på to å berge tråleren ved bruk av lenseutstyr.

– Kystvaktfartøyet nærmer seg og vil forsøke å slepe tråleren i land, sier redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB klokken 23 tirsdag kveld.

Det var klokken 15.03 tirsdag ettermiddag at Hovedredningssentralen fikk melding om brann i maskinrommet på fisketråleren Langenes. 20 personer var om bord da brannen brøt ut. 14 personer ble raskt evakuert med helikopter, mens ytterligere seks ble evakuert til en nærliggende rigg noen timer senere. Ingen personer er meldt skadd i brannen.

– De 14 er tatt i land her på Sola. To personer er igjen på tråleren for å forsøke å pumpe ut vannet med bensindrevne pumper. Flere fartøy ligger klare til å bistå dem med evakuering hvis det skulle bli nødvendig, sier Øversveen.

Motorrommet der det brant, ble raskt isolert, samtidig som brannslukking ble utløst inne i maskinen. Redningslederen opplyser klokken 23 at de har kontroll på brannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer