BRANN: Brannmannskaper jobber med å slukke en brann i Sogndal sentrum.
Foto: Jan Inge Fardal / Sogn Avis / NTB scanpix
BRANN: Brannmannskaper jobber med å slukke en brann i Sogndal sentrum. Foto: Jan Inge Fardal / Sogn Avis / NTB scanpixVis mer

Brann i to hus i Sogndal. 14 personer evakuert

- Uoversiktlig, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 01.52 natt til søndag fikk politiet inn melding om at det brant i en bygning i Sogndal.

- Meldingen var at huset var overtent og uvisst om det var folk i huset, skriver politiinspektør Odd Arve Solvåg i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Brannen spredte seg raskt til noen hus.

- Det er uoversiktlig. Det brenner i to hus. Det skal ikke være noen i husene, som vi vet, opplyste Solvåg til Dagbladet like over halv tre natt til søndag.

Lenge hadde nødetatene dårlig oversikt over situasjonen, og i en periode ble det meldt at det brant i opptil flere boliger.

Det ble etterhvert bekreftet at det dreide seg om to hus.

Klokka 03.23 meldte politiet på Twitter at brannvesenet begynte å få kontroll på brannen.

«Den er avgrenset til 2 hus. 10 - 12 personer er evakuert. Samleplass er i kommunehuset i Sogndal», meldte politiet.

Det var til sammen fem personer i de to husene og totalt ble det evakuert 14 personer fra området i forbindelse med brannen.

Brannmannskapene jobbet intenst i flere timer på for å hindre spredning i det tettbebygde strøket. Vind gjorde arbeidet vanskeligere.

Fem av de evakuerte har fått behandling for røykskader. I

Jan Gunnar Holvik på 110-sentralen opplyste til NTB at brannvesenet fikk begrenset spredningsfaren betraktelig rundt klokka 3.30.

Like før klokka 04 meldte brannvesenet til politiet at de hadde kontroll på brannen og hadde gått over til etterslukking.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

- Det vil bli foretatt avhør av vitner i løpet av dagen. Kriminaltekniker vil trolig komme på stedet i løpet av formiddagen, skriver Solvåg i pressemeldingen.