Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i trehus i Bergen sentrum under kontroll

Flere nabohus evakuert.

MYE RØYK: Brann i et hus i Østre Skostredet.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MYE RØYK: Brann i et hus i Østre Skostredet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kveld brøt det ut brann i Østre Skostredet i Bergen. Flammene har slått gjennom taket i bygningen som brenner.

Rundt 01.40 natt til torsdag sa politiet til Dagbladet at det fortsatt brenner og at det ikke er mulig å redde bygget. Kort tid etter melder imidlertid brannvesenet at de har kontroll over brannen.

- Det brenner fortsatt og brannvesenet klarer ikke slukke det. Det blir dermed en kontrollert nedbrenning. Det er om å gjøre å minske spredningen, sier operasjonsleder Hans-Erik Thue i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Det var da ikke lenger spredningsfare.

Like før klokka 02.00 melder imidlertid brannvesenet i Bergen at brannen er under kontroll. Ifølge Bergens Tidende vil det være brannmannskaper på stedet hele natta og utover dagen for å passe på at brannen ikke blusser opp.

Det er for tidlig å si hvor brannen startet, selv om det ble sett flammer ut fra butikklokalet i første etasje.

- Alle skal være ute av huset, og det er ikke meldt om personskader, forteller operasjonslederen.

Huset ligger i ett av de såkalte brannsmitteområdene i sentrum av byen, skriver Bergens Tidende. Dette er områder der det er særlig stor fare for spredning i tilfelle brann.

- Det kom inn en trippelvarsling klokken 23.34 om røyk fra en bygning. Når våre folk kom fram til stedet, brant det i kledningen, og den siste beskjeden jeg har fått er at flammene har slått gjennom taket, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt til NTB.

SPREDNINGSFARE: Det er tett bebyggelse i Østre Skostredet, der det brenner natt til tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SPREDNINGSFARE: Det er tett bebyggelse i Østre Skostredet, der det brenner natt til tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Ifølge Bergens Tidende berget tre beboere seg ut av huset, og flere nabohus skal være evakuert. Det skal også brenne i et tilstøtende hus til bygget, hvor det er butikk, kontorer og boliger.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media