STORE SKADER: Det er omfattende materielle skader i bygget, og tekniske undersøkelser igangsettes mandag morgen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
STORE SKADER: Det er omfattende materielle skader i bygget, og tekniske undersøkelser igangsettes mandag morgen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Brann i Halden:

Brann i trehusbebyggelse i Halden - beboere evakueres

- Vi har evakuert et helt kvartal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Halden har evakuert 25 personer fra flere hus etter at det oppsto en kraftig brann i Oscars gate i sentrum av byen natt til mandag.

Meldingene om brannen kom under en time etter at politiet kunne melde at de etterforsket et kraftig smell i nærheten av Halden sykehus.

- Vi har evakuert et helt kvartal, det er adresser på Fisketorget og i Nedre Bankegate i tillegg til adressen der det brant i Oscarsgate. Det er foreløpig ingen melding om personskade. Det var full brann da brannvesenet kom til stedet, og det er litt kaotisk der fremdeles. Vi har ikke oversikt over skadene eller omfanget, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.

Rundt klokka 4.15 melder politiet at brannvesenet har fått kontroll på brannen.

Overfor Dagbladet gir Marstad uttrykk for at politiet reagerer på at meldingene om smellet og brannen har skjedd innenfor et relativt kort tidsrom.

- Halden er ikke en stor by. Vi vet ikke om det er noen sammenheng, men vi har tenkt tanken. Brannvesenet har kalt ut en god del ekstra mannskaper nå, og vi har en stor jobb foran oss, sier han til Dagbladet.

Politiet skriver på Twitter at smellet er beskrevet som en eksplosjon. Politiet har imidlertid så langt ikke gjort noen funn som tyder på at en eksplosjon har funnet sted.

- Nå prioriterer vi brannen, og vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng mellom det eksplosjonsartede smellet som ble hørt og brannen, sier Marstad til NTB.