Brann i Trondheims trebebyggelse

Rask og resolutt innsats fra brannmannskapene hindret trolig en ny katastrofebrann i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da redningsmannskapene tok seg inn i den brennende bygningen for å kontrollere, fant de folk sovende på røykfylte hybler. Politi og store brannmannskaper kom raskt til stedet, og evakuerte bygården, som ligger på hjørnet der Olav Trygvasons gate møter Søndre gate. Bygården huser både butikker, kontorer og leiligheter. Kvartalet er del av Trondheims gamle trebebyggelse.

Ingen ble alvorlig skadd, men 43 mennesker ble evakuert fra hjemmene sine.

Politiet fikk melding om brannen kl. 04.42. Kort tid etter sto hele gården i lys lue. Ved 6.30-tiden fikk brannvesenet kontroll med brannen i hjørnebygningen.

- Vi har fått kontroll på brannen i Olav Tryggvasons gate 12. Vi har vært gjennom bygget, og ingenting tyder på at det var folk igjen der, sier fagleder Leif Gunnar Smistad i Trondheim brannvesen til NTB.

Reddet av branngavl

Ifølge Smistad ble antakelig trehusene i nærheten reddet av at det var en branngavl mot dem. Det var kraftig røykutvikling under brannen, og klokka 6.20 raste taket på gården sammen.

Olav Tryggvasons gate 12 er en tre etasjers bygning som ligger på hjørnet av Olav Tryggvasons gate og Søndre gate. I Olav Tryggvasons gate ligger to tregårder nært opptil brannstedet, med bare et smalt smug imellom. I Søndre gate er det tre gamle trehus som ville blitt truet hvis brannen hadde spredd seg. Gården det brant i har både leiligheter og forretningslokaler. Både Brilleland og en urmaker holder til der, og det skal i tillegg være en stor leilighet og tre hybler der.

- Det har spredd seg voldsomt fort, sier Rikard Nilsen til Dagbladet. Han fulgte brannen fra sin leilighet over gaten for bygården som brenner, før han selv ble evakuert.

Ingen av beboerne i bygården kom fysisk til skade under brannen. En brannmann er bragt til sykehus med røykskader.

I den forrige storbrannen 12. desember, startet i et kvartal 200 meter unna. Da gikk verdier for 200 millioner kroner tapt.