Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann kan gi banankrise

30000 kasser med bananer står i fare for å bli ødelagt etter en brann i en lagerbygning på Økern i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||22 personer ble evakuert fra lokalene til Bring i Ulvenveien i Oslo, etter at en kraftig brann brøt ut ved 08.30-tiden i dag tidlig.

I kjelleren, der brannen raste, sto det
ti biler, en dieseltank og en tank med freongass.

Ingen av de 22 personene som ble evakuert ble skadd, men 30000 kasser med bananer står fortsatt i fare for å bli ødelagt.

Frykter banankrise
- Strømmen er borte i hele bygget. Nå må vi handle raskt, ellers går alle bananene tapt, sier modsningsansvarlig i Bama, Jens Østby, til Dagbladet.

Bygget der det brant fungerer som modningslager for alle Bamas bananer i Norge. Bananer herifra skal forsyne butikker over hele landet.

- Vi jobber nå med å få ned dieselaggregater som kan gi oss strøm til å holde riktig temperatur på bananene, sier Østby.

Han har varslet forsyningsleddet i Danmark, som står parat med nye lass med bananer dersom alt skulle gå galt.

Ti biler tapt
De fleste av de ti bilene som sto parkert i kjelleren der brannen startet, tilhørte de ansatte ved Bring-kontoret.

- Bilene må anses som tapt, det har vært voldsomt varmt der nede, sier brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat, Bjørn Arnesen til Dagbladet.

Politiet trodde først det var eksplosjonsfare i bygget, men dette ble avkreftet ved ti-tiden.

Startet etter boring
Den kraftige brannen startet i garasjen da en av de ansatte boret i gulvet. Det slo gnister, og oljesøl i nærheten ble antent.

- Vi har snakket med han som var der når det begynte å brenne, sier operativ uteleder for politiet på stedet, Grethe Løland til Dagbladet.

30000 BANANKASSER: Modningsansvarlig i Bama, Jens Østby, håper arbeidet med å skaffe dieselaggregater til kjøleanlegget skal bære frukter. Foto: Øistein Norum Monsen
30000 BANANKASSER: Modningsansvarlig i Bama, Jens Østby, håper arbeidet med å skaffe dieselaggregater til kjøleanlegget skal bære frukter. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling