Brann like ved Det hvite hus

Trolig feil med elektrisk anlegg - marinesoldat skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En brann i nabobygningen til  Det hvite hus i den amerikanske hovedstaden Washington D.C. røykla store deler av området rundt basen til president George W. Bush.

Vestfløyen i Det hvite hus ligger bare 30-40 metger fra bygningen der brannen startet, men Det hvite hus ble allikevel ikke evakuert. 

Ifølge Washington Post ble en marinesoldat som var på vakt behandlet for lettere brannskader i en hånd.

De ansatte ble varslet over høyttaleranlegget i bygget, og de fleste ble stående på gata uten ytterklær den kalde formiddagen ved den amerikanske østkysten.

Regjeringsbygningen er kjent som Dwight D. Eisenhower Executive Office Building, bygd i perioden 1871 - 1888 og mest brukt til seremonier og pressekonferanser.

Visepresident Dick Cheney har et kontor for seremonielle anledninger i tredje etasje, men dette blir ifølge CNN ikke brukt særlig ofte.

Brannen startet i etasjen over Cheneys kontor, og vakthavende ved brannvesenet i den amerikanske hovedstaden sier til CNN av brannen trolig har startet i et sikringsskap eller en telefonsentral.

Brannen ble oppdaget ved 09-tiden lokal tid. Brannmenn med økser hogg seg inn i rommet der brannen startet, og alle på jobb ble evakuert. Først en time seinere hadde den tjukke røyken lagt seg i nabolaget. 

Foto: AFP/Scanpix.
Foto: AFP/Scanpix. Vis mer

Brannmannskapene brukte store mengder vann både i brannetasjen og etasjen under med visepresidentens seremonikontor.

Visepresidenten selv var på sitt «daglige» kontor i vestfløyen av Det hvite hus.

Ansatte ved USAs nasjonale sikkerhetsråd holder også til i bygningen, som sto ferdig i 1888 og ligger tvers over gaten for vestvingen i Det hvite hus, hvor president George W. Bush har sitt kontor, ifølge NTB-AP.

Brann like ved Det hvite hus
FØR BRANNEN: Dette seremonirommet i nabobygningen til Det hvite hus ble ble skadd i brann i dag. Dette bildet er tatt i april 2006.