Brann like ved Det hvite hus

Trolig feil med elektrisk anlegg - marinesoldat skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En brann i nabobygningen til  Det hvite hus i den amerikanske hovedstaden Washington D.C. røykla store deler av området rundt basen til president George W. Bush.

Vestfløyen i Det hvite hus ligger bare 30-40 metger fra bygningen der brannen startet, men Det hvite hus ble allikevel ikke evakuert. 

Ifølge Washington Post ble en marinesoldat som var på vakt behandlet for lettere brannskader i en hånd.

De ansatte ble varslet over høyttaleranlegget i bygget, og de fleste ble stående på gata uten ytterklær den kalde formiddagen ved den amerikanske østkysten.

Regjeringsbygningen er kjent som Dwight D. Eisenhower Executive Office Building, bygd i perioden 1871 - 1888 og mest brukt til seremonier og pressekonferanser.

Visepresident Dick Cheney har et kontor for seremonielle anledninger i tredje etasje, men dette blir ifølge CNN ikke brukt særlig ofte.

Brannen startet i etasjen over Cheneys kontor, og vakthavende ved brannvesenet i den amerikanske hovedstaden sier til CNN av brannen trolig har startet i et sikringsskap eller en telefonsentral.

Brannen ble oppdaget ved 09-tiden lokal tid. Brannmenn med økser hogg seg inn i rommet der brannen startet, og alle på jobb ble evakuert. Først en time seinere hadde den tjukke røyken lagt seg i nabolaget. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer