Brann overlever på Trond Mohn-gaver

Det er ingen tvil om at Trond Mohn er en viktig mann for Brann.

Trond Mohn er en generøs mann. Bare spør fotballklubben Brann. Foto: Iván Kverme
Trond Mohn er en generøs mann. Bare spør fotballklubben Brann. Foto: Iván KvermeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Søndag kunne Brann juble over at medaljeplassen i eliteserien er sikret med 2–1-seieren over Start. Med det kan klubben se frem til økte inntekter fra kamper i Europaligaen, og mer av potten av TV-penger. Men ingenting er så viktig som støtten fra bysbarnet, investor og nær sagt hele Norges snille onkel, Trond Mohn (73).

19 prosent av inntektene

Finansavisen kan fortelle at Brann fikk 32,5 millioner kroner av Mohn fra 2011 til 2013. I 2014 eskalerte det til 21,4 millioner, i 2015 lå det på 19,9 millioner, og også i år har pengene tikket inn.

- Vi vil ikke opplyse hvor mye han har gitt før vi kommer til årsmøtet. Det er betydelig mindre enn de to foregående årene, men like velkomment, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, til Finansavisen.

Fjorårets bidrag på nær 20 millioner utgjorde ikke mindre enn 19 prosent av klubbens samlede inntekter.

Håper på plussresultat

Ved runding første halvår i år, viste Brann-regnskapet 1,9 millioner i pluss. Ifølge Finansavisen budsjetteres det med er et underskudd på 1,3 millioner til nyttår. Takket være en bedre sportslig sesong enn ventet, tror Johannesen at året skal ende i pluss.

I laveste NFF-kategori

Til tross for Mohns milde donasjoner er Brann fortsatt i Norges Fotballforbunds laveste økonomiske rangeringskategori (rød), og må jobbe med handlingsplaner for å komme seg ut.

- Innen utgangen av første halvår 2018 skal vi være ute av handlingsplanen for godt, men det har tatt litt tid som følge av nedrykket i fjor, sier Johannesen til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Pengemaskin: Gikk fra 0 til 186 millioner på tre år
Nordmann får 500 millioner for å rydde flyplassene i New York, Paris og Amsterdam