Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann på Brekstad - 15 evakuert

Politiet slet med å få kontroll på brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brenner natt til tirsdag i en bygning på Brekstad i Ørland kommune, melder politiet i Sør Trøndelag på Twitter.

Åtte personer registrert på adressen og sju naboer er evakuert.

SISTE: Klokken fire tirsdag morgen melder politiet at brannen er under kontroll.

Verksted som brenner Bygningen er overtent og det er fare for spredning.

Brannvesenet sikrer nabobygninger, slik at det ikke skal spre seg til disse, og foretar en kontrollert nedbrenning på stedet.

Jobben vanskeliggjøres av at det oppbevares acetylenflasker i bygningen.

- De klarer ikke å få kontroll på brannen annet enn at de har sikret slik at ikke andre bygninger tar fyr. Bygget brenner kontrollert ned, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

- Det er noe i garasjen som gjør at det brenner godt. Det er et gammelt bilverksted. Det er så mye uoversiktlig der inne at brannvesenet ikke vil gå inn, det hadde uansett ikke vært mulig med tanke på hvor stor brannen er.

Sikkerhetsavstand De evakuerte har enten ordnet seg et sted å være på egen hånd eller de har blitt innkvartert på et hotell i Brekstad.

- Det kan vær at de kan flytte tilbake etterhvert, men ikke ennå. Det er for mye røyk og brannen er for stor. Vi vet ikke hvorfor det brenner så godt, normalt skulle brannen vært slukket. Det er stoffer som gjør at det brenner så godt. Det er acetylenflasker og muligens også oksygen, sier Brandmo. 

Både politi og brannvesen ber om at tilskuere respekterer sikkerhetsavstanden, som er på 300 meter.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media