Brann på byfjell i Bergen: - Har fått 250 telefoner

Skogbrann i Bergen sprer seg oppover i skråninga.

SKOGBRANN: Det brenner i terrenget på fjellet Løvstakken i Bergen. Store mannskaper er i gang med slokkingsarbeid, og et skogbrannhelikopter er på vei. Video: Privat Vis mer

Det brant fredag i terrenget på fjellet Løvstakken i Bergen. Store mannskaper jobber for å få slukket brannen.

110-sentralen i Hordaland meldte om brannen fredag morgen.

- Vi får veldig mange telefoner om denne, og vi har sendt mye mannskaper, opplyser brannvesenet.

Klokka 14 opplyser brannvesenet at brannen er under kontroll.

- Brannen er under kontroll. Skogbrannhelikopteret har en pause, men mannskapene våre holder på med etterslukking, sier vaktkommandør Karl Arne Røyseth i 110-sentralen til NTB.

- Dersom det kommer det et lite vindpust, kan brannen blusse opp igjen. Vi kan derfor ikke si helt sikkert at brannen er slukket, fortsetter han.

GODT SYNLIG: Brannen kan ses fra store deler av Bergen. Foto: Elisabeth Heradstveit Norheim
GODT SYNLIG: Brannen kan ses fra store deler av Bergen. Foto: Elisabeth Heradstveit Norheim Vis mer

- Ikke kontroll

Ifølge Karl-Arne Røyseth ved 110-sentralen spredde brannen seg oppover i skråningen.

SYNLIGE FLAMMER: Langfredag morgen ble det meldt om brann i terrenget på Løvstakken i Bergen.
Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix
SYNLIGE FLAMMER: Langfredag morgen ble det meldt om brann i terrenget på Løvstakken i Bergen. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix Vis mer

- Vi har rekvirert skogbrannhelikopter og vi kaller inn Sivilforsvaret. Vi er i gang med slukking, sa Røyseth til Bergens Tidende tidligere fredag. Skogbrannhelikopteret ble sendt fra Sauda, som i likhet Kjeller og Torp har helikoptre i beredskap.

477 meter høye Løvstakken er et av de sju fjell rundt Bergen og ligger mellom Fyllingsdalen og Bergensdalen. Området er et populært turterreng.

- Vi har fått over 250 telefoner om Skogbrannen på Løvstakken. Takk til dere som har ringt, men vi trenger ikke flere telefoner på dette. Trenger ikke ringe 113 heller, melder brannvesenet i Hordaland.

- Beveget seg fort

De første meldingene om brannen ankom like etter klokka 08.00 i dag tidlig. Håkon Omdal Laskemoen var en av dem som var like i nærheten på tidspunktet.

- Jeg så røyken og tenkte: «Herregud, her er det noe galt. I løpet av de minuttene jeg sto der, beveget det seg fort. Nå er hele skråningen røyklagt, sier Laskemoen til Dagbladet rundt 10.30.