Brann på Fagerborg i Oslo

Brøt ut kraftig brann i toppetasjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brøt i ettermiddag ut kraftig brann i en bygård på Fagerborg vest i Oslo.

- Vi er på stedet i Frichs gate 3 der, det skal brenne godt i øverste etasje og tak. Vi jobber nå med å evakuere beboere, og har hittil evakuert seks personer, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet i 17-tida.

Ingen skadde Han bekrefter at de er på stedet sammen med både brannvesenet og ambulansetjenesten.

Ved 17.20-tida var brannen imidlertid slokket.

- Jeg har akkurat fått melding om at brannen er meldt slokket, og det er ikke funnet noen skadde i leiligheten brannen startet i. Vi har nå en stigebil som sjekker taket over leiligheten for å sikre oss at det ikke blir spredning, sier vakthavende brannsjef Asle Hembre til Dagbladet.

Brannbølge Oslo har vært plaget av en rekke husbranner i sommer. Det er bare tre timer siden en leilighet i Thor Olsens gate i sentrum begynte å brenne. Denne brannen er fremdeles ikke slokket.

- Får dere håndtert begge brannene samtidig på en optimal måte?

- Vi håndterer begge brannene uten problemer, og føler ikke at vi sliter med for få ressurser, sier operasjonsleder Pedersen til Dagbladet.

Problemområde Vakthavende brannsjef Hembre opplyser til Dagbladet at brannen i Thor Olsens gate i sentrum fremdeles er ute av kontroll.

- Vi har delt slokningsområdet inn i tre soner. Vi har kontroll på den i midten og mot Thor Olsens gate 3, mens det er spredning mot Thor Olsens gate 7. Det er der vi nå legger inn vår hovedinnsats for å prøve å hindre ytterligere spredning, sier han til Dagbladet.

- Vi jobber på spreng, men det er doble takplater og ombygde loft. Det er generelt et problemområde, og det er vanskelig å få kontroll.

Brannvesenet fikk melding om brannen i Thor Olsens gate klokka 13.42.

PÅ VEI INN: Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat gjør seg klare til å gjennomsøke leiligheten som brant. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
PÅ VEI INN: Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat gjør seg klare til å gjennomsøke leiligheten som brant. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer