Brann på gassplattform i Mexicogolfen

Gass på en evakuert plattform 88 km utenfor kysten av Louisiana har tatt fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har begynt å brenne på en evakuert gassplattform i Mexicogolfen cirka 88 kilometer utenfor kysten av Louisiana i USA, melder AP.

Tok fyr tirsdag kveld lokal tid Eileen Angelico i Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE) bekrefter til The Associated Press at den evakuerte riggen tok fyr sent tirsdag lokal tid.

Angelico sier at det ikke umiddelbart er klart hva som er årsaken til at gassen har tatt fyr.

BSEE skriver på sine nettsider at Walter Oil & Gas tirsdag morgen lokal tid rapporterte at de hadde mistet kontrollen over en ubemannet plattform, mens de arbeidet med å gjøre den klar for produksjon.

Plattformen skal ha begynt å lekke gass, og 44 personer ble evakuert som følge av dette. Det ble så bekreftet brann tirsdag kveld lokal tid.

Personell fra Wild Well Control Inc. er på stedet for å vurdere når og hvordan de skal få kontroll over plattformen. De skal ha vært på plass før brannen startet, men bestemte seg for at det var utrygt å nærme seg ytterligere når de var cirka 60 meter unna, skriver AP.

Ikke meldt om skader Det skal ikke ha blitt meldt om skader som følge av brannen.

Det lekker fortsatt gass fra plattformen, men det er ikke meldt om oljeutslipp, skriver CNN.

- BSEEs innsats er fokusert på å få en trygg løsning på kontrolltapet over brønnen, sier Lars Herbst, Bureau of Safety and Environmental Enforcements (BSEE) regionale direktør for Mexicogolfen.

Herbst sier at olje- og gasselskapene må ha ennå mer fokus på sikkerhet, etter denne og flere andre lignende hendelser.

BSEE vil gjennomføre en gransking for å komme til bunns i gasslekkasjen og brannens årsak.

Ifølge AP skal det fra offisielt hold ha blitt sagt at gasslekkasjen ikke vil bli i nærheten av så ødeleggende som da Deepwater Horizon-riggen eksploderte utenfor Louisiana i 2010. Oljekatastrofen drepte 11 arbeidere og førte til omfattende oljeutslipp i Mexicogulfen.

Her kan du se bilder fra eksplosjonen 20. april 2010.