Brann på Gran Canaria truer flere byer

Turister evakuert. Får utdelt vann og mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brannen på Gran Canaria er nå ute av kontroll og man frykter at all skogen og flere av byene vil gå tapt i flammene, melder canariposten.com .

- Det er fullt kaos her. Øvre Mogán er fullstendig røyklagt og innbyggerne evakuert til Puerto Mogán. Restaurantene og hoteller deler ut gratis drikke og mat og rom til de som trenger det i Puerto Rico, forteller Salvador Benjumea til Canariposten.

Ifølge Benjumea skal røyken ha nådd Taurodalen og brannen nærmer seg Arguineguin og Playa del Inglés.

- Vi har ingen turister i Mogán, de norske bor i hovedsak i Puerto Rico, sier informasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i Star tour til Dagbladet.no.

Det skal være cirka to mil mellom Puerto Rico og Mogán, og mye fjell og bukter mellom de to byene. Larsen-Vonstett har liten tro på at brannen vil spre seg så langt, og har ikke hørt noe fra de 320 nordmennene som har reist med Star tour til kanariøya.

Heller ikke Ving har nordmenn i Mogán, i hovedsak sender de ferierende til Puerto Rico og Playa del Ingles.

- Det er ikke sant at brannen har spredd seg til Playa del Inglés, det er så godt som umulig.

sier administrerende direktør Gunnar Grosvold i MyTravel Norway til Dagbladet.no. Heller ikke han har hørt noe fra ferierende som ønsker seg vekk.

SKOGBRANN: Brannmenn kikker på mens et helikopter slipper vann på brannen på Gran Canari. brannen har herjet de siste dagene, og skal nå ha spredd seg og ført til at flere steder er blitt evakuert. Fot: SCANPIX/REUTERS/Borja Suarez
SKOGBRANN: Brannmenn kikker på mens et helikopter slipper vann på brannen på Gran Canari. brannen har herjet de siste dagene, og skal nå ha spredd seg og ført til at flere steder er blitt evakuert. Fot: SCANPIX/REUTERS/Borja Suarez Vis mer

Dersom brannen sprer seg, vil det være katastrofalt for Kanariøyene. Hele øya skal være satt i beredskap og flyforsterkninger skal være på vei fra Spania, skriver canariposten.

Brannen skal ha vært under kontroll i går, men har altså blusset opp igjen. Det skal ikke være meldt om skadde.