Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann på Grønland i Oslo

Det er kraftig røykutvikling fra et nybygg i Schweigaards gate i Oslo sentrum. Ingen skal ha blitt skadd i brannen.

RØYK: Det er kraftig røykutvikling fra et nybygg i Schweigaards gate. Video: Gunnar Thorenfeldt / Nicolai Delebekk / Jon Terje H. HansenVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brenner på taket på et bygg i Schweigaards gate på Grønland i Oslo. Meldingene om brannen kom rundt 14.45 torsdag ettermiddag.

Det er ikke meldinger om personskade, og politiet mener å ha kontroll på den ene personen som skal ha befunnet seg på taket da brannen brøt ut i det nye bygget under oppføring.

RØYK: Det var mye røyk fra bygningen under oppføring på Grønland i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
RØYK: Det var mye røyk fra bygningen under oppføring på Grønland i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Innsatsleder Hans Petter Strande sier til Dagbladet på stedet 15.30 at brannen er slukket. Ifølge politiet oppsto brannen i materiale i forbindelse med sveising på taket.

- Det er per nå ikke meldinger om noe personskade. Vi har kontroll på den personen, og brannvesenet melder at brannen og røyken er sterkt avtagende og at de har kontroll. Schweigaards gate er igjen åpnet for kollektivtrafikk, sier operasjonsleder Line Scott i Oslo-politiet til Dagbladet 15.15.

Ikke fare for spredning

- Vi har fått melding om brann på taket av et bygg, opplyser brannvakta til Dagbladet og sier samtidig de ikke har tid til å si noe mer om saken.

- Det brenner på taket. Kraftig røykutvikling. Vi ber om at vinduer i områder som rammes av røyken holder vinduer lukket, skriver politiet i Oslo.

Det skal ikke være fare for spredning, ifølge brannvesenet.

BRANN: Det brenner på taket på et bygg i Schweigaards gate på Grønland i Oslo. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Takarbeid

Brannen er i det nye bygget til Bane NOR, som er under oppføring.

- Det er en brann som har vært på taket. Det har sannsynligvis skjedd i forbindelse med takarbeid, sier kommunikasjonsdirektør i Bane NOR eiendom, Kristin Paus, til Dagbladet.

BRANN I OSLO SENTRUM: Det var kraftig røykutvikling fra et nybygg i Schweigaards gate. Politiets innsatsleder sier at én person får behandling på stedet. Video/reporter: Nicolai Delebekk / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Da Dagbladet snakker med henne 15.10 i ettermiddag, opplyser hun at det er mindre røyk og at brannvesenet er i ferd med å ta ned stigebilen.

I nabobygget hører forsikringsselskapet Gjensidige til. De er ikke evakuert som følge av brannen.

- Nei, nå ser det også ut til at brannvesenet har kontroll. Det er mindre røyk, opplyser kommunikasjonssjef Øystein Thoresen i Gjensidige til Dagbladet.

Synlig i store deler av Oslo

STOR UTRYKNING: Alle nødetater rykket ut til Schweigaards gate i Oslo i ettermiddag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STOR UTRYKNING: Alle nødetater rykket ut til Schweigaards gate i Oslo i ettermiddag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Det røyk svært kraftig fra taket på et nybygg i krysset Schweigaards gate / Platous gate. Den svarte røyken som steg opp var synlig i store deler av Oslo. Ifølge Dagbladets journalist på stedet ble røyken og flammene i bygget raskt kraftigere da brannen var under utvikling.

Politiet sperret av et stort område rundt bygget, og hele Bjørvika var røyklagt. Gangbrua mellom Bjørvika og Grønland var i en periode stengt, melder Dagbladets journalist på stedet.

Saken oppdateres

BRANN: Brann i Schweigaards gate. Foto: Gunnar Thorenfeldt / Dagbladet
BRANN: Brann i Schweigaards gate. Foto: Gunnar Thorenfeldt / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!