STÅR I FYR: Omsorgsboliger står i brann i Flekkefjord. Foto: Dagbladet-tipser.
STÅR I FYR: Omsorgsboliger står i brann i Flekkefjord. Foto: Dagbladet-tipser.Vis mer

Brann på omsorgsboliger i Flekkefjord

Et menneske er sendt på sykehus. Alle beboerne er gjort rede for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Et eldresenter og flere omsorgboliger sto i full fyr i Flekkefjord i Vest-Agder i formiddag.

Politiet fikk melding om brannen klokka 14.46, og det ble slått full katastrofealarm.

Ifølge operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt er det stor usikkerhet om årsaken til brannen og hvor den oppstod. Flere omsorgleiligheter er totaltskadd og selve bygningen til Tjørsvågheimen har fått skader av brannen. 

- En person er skadet og har blitt sendt til sykehus med røykskader, men de øvrige beboerne er gjort rede for. Brannvesenet holder nå med etterslukningsarbeid på stedet, sier Klausen. 

Ifølge avisen var det tre doble sammenhengende omsorgsleiliegheter som sto i brann. Det er over 100 mennesker som bor i boligene, skriver Avisen Agder
 
De som bor i fløyen nærmest brannen i den sørlige delen av bygget ble raskt evakuert til trygge områder i sykehjemmet. 

I følge øyenvitner på stedet skal brannen ha startet i noen søppelcontainere. Brannen skal så ha tatt tak i veggen og spredd seg til resten av bygget, skriver avisen.

- Brannårsaken er ikke klarlagt, men et vitne så flammer i det ene hjørnet, en åpen flamme i forbindelse med en søppelcontainer, forteller lensmann Asbjørn Skåland til Agder. 

PÅ STEDET:: Brannvesenet er på stedet og forsøker å få kontroll over brannen på Tjørsvågheimen i Flekkefjord. Foto: Dagbladet-tipser.
PÅ STEDET:: Brannvesenet er på stedet og forsøker å få kontroll over brannen på Tjørsvågheimen i Flekkefjord. Foto: Dagbladet-tipser. Vis mer