Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann på Oppdal

Kinoen på Oppdal er ved midnatt overtent og kommer etter all sannsynlighet til å brenne ned til grunnen. Bygget var verneverdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdal lensmannskontor fikk melding om brannen klokka 22.00 i kveld, får Dagbladet :på nettet opplyst. Siden da har store mannskaper jobbet med å holde brannen under kontroll.

- Det brenner godt, og kinoen vil nok brenne ned til grunnen, forteller lensmannsførstebetjent ved Oppdal lensmannskontor, Asbjørn Liberg, til Dagbladet :på nettet ved midnatt. Ingen mennesker ble skadet eller omkom i brannen.

Kinoen ligger midt i Oppdal sentrum. De har også sperret av hele sentrum for biltrafikk. Politiet har nå evakuert et bolighus i nærheten, men regner med at brannen ikke vil spre seg videre.

- Det er vindstille og vi mener at vi har kontroll, forteller Liberg.

Rundt 30 personer fra Oppdal brannvesen, Rennebu brannvesen og sivilforsvaret jobber nå med å slukke brannen.

Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til brannen, og vil etterforske saken på vanlig måte. Kinobygget var tidligere et gammelt tysk offiserkasino fra krigens dager. Det er restaurert og brukes nå som kinobygg. Det skulle også bli en del av et nytt kultursenter i alpinbyen.