Brann på Oseberg C-plattformen

Gikk i livbåtene i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi fikk melding om brannen klokka 16.06, opplyser redningsleder Ola Vaage ved Hovedsentralen på Sola til Dagbladet.no. Han opplyser at de fikk melding om at brannen var slokket rundt klokka 17.30.

Brannen skal ha startet i et elektrisk rom om bord på plattformen, og de ansatte om bord fulgte rutinene ved slokking.

- Det betyr at alle som ikke har oppgaver å gjøre ved brann, går i livbåtene, sier Vaage.

Brannen spredde seg ikke fra rommet der den startet. Produksjonen på plattformen ble stanset og brønnene trykkavlastet, opplyser redningslederen.

- Det oppstod røykutvikling i et instrumentbord, men situasjonen er under kontroll. Produksjonen ble stanset og hendelsen ble rutinemessig meldt til hovedredningssentralen. Livbåtene ble også rutinemessig mønstret (Det betyr at alt ledig mannskap setter seg i livbåtene), opplyser informasjonssjef i Hydro, Kristin Brobakke til Dagbladet.no.

- Det er ikke oppstått noen skader på personer eller materiell. Vi jobber fortsatt med å finne ut hva som forårsaket røykutviklingen. Vi regner med å starte produksjonen igjen i løpet av kvelden, sier hun.

Hun mener produksjonstansen ikke vil bli kostbar så fremt den starter opp igjen i kveld.

- Slike hendelser oppstår en gang i mellom, og det er en uønsket hendelse. Men her er rutinene strenge, og de ble fulgt til punkt og prikke, selv om verken personer eller utstyr ble skadet, sier hun.

RØYK: Røykutvikling i et instrumentpanel førte til full alarm på Oseberg C-platformen.