Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann på Skaugum

Kongen, dronningen og deres gjester ble evakuert etter at det brøt ut brann i Skaugum i kveld. Ingen kom til skade i brannen som startet på et soverom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 21-tiden i kveld at det brøt ut brann i kong Haralds privatbolig Skaugum. Brannen brøt ut i et soverom i andre etasje av huset.

- Vi fikk melding om brannen klokka 21.07. 8 minutter senere var vi framme, og klokka 21.27 var brannen slokt, sier vaktkommandør Tor Audunhus ved Asker og Bærum brannvesen til Dagbladet :på nettet.

Brannvesenet rykket ut med alt tilgjengelig personell, tilsammen 7 biler og 18 mann rykket ut.

Brannen startet i et soverom i andre etasje, men brannvesenet har foreløpig ingen teori om hvorfor det begynte å brenne.
- Brannen var begrenset til ett soverom, vi sendte inn røykdykkere, og det var kjapt å slukke brannen siden døra til rommet var lukket, sier Audunhus.

Det er nå satt igang utlufting i kongeboligen.

Kongeparet har gjester, og alle ble øyeblikkelig evakuert.

- Brannvesen, politi og ambulanser ble sendt til stedet, sier politiførstebetjent Klev ved Asker og Bærum politikammer.

Det er ikke meldt at hverken kongeparet eller gjestene skal ha blitt skadet i brannen.

Ikke første brann

Det har vært langt mer alvorlige branner på Skaugum før. Daværende kronprins Olav fikk gården som gave av diplomaten Fritz Wedel Jarlserg i 1929. Våren 1930, et halvt år etter at Olav hadde flyttet inn med sin Märtha, brøt det ut en brann som la den gamle hovedbygningen i ruiner. På samme sted som den gamle trevillaen hadde stått, står nå hovedbygningen som ble ferdig i 1932.

BRANT: Skaugum er kongeparets bolig. I kveld brøt det ut brann i andre etasje.