Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann på sykehuset i Drammen

25 personer ble evakuert etter at det brøt ut brann på Sykehuset Buskerud i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 25 pasienter måtte evakueres da det oppsto en brann i 4.etasje på sykehuset Buskerud rett før klokken tolv torsdag kveld.

- Det var en forholdsvis liten brann, og brannvesenet fikk raskt kontroll, opplyser operasjonsleder Olav Myrvold ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Pasientene som måtte flyttes, lå på medisinsk sengepost og var ifølge politiet regnet som sengeliggende. De evakuerte pasientene ser ikke ut til å ha fått noen skader etter brannen.

Brannvesenet var på stedet til halv fem-tida fredag morgen for å lufte ut røyk og begrense vannskader inne på sykehuset. Ifølge operasjonsleder Myrvold er det en del materielle skader på rommet der brannen oppsto, og rommet ved siden av, og flere steder i etasjen er det vannskader.

- Det ble brukt en del vann i slukningen, og sprinkleranlegget slo seg også på,  sier Myrvold.

Foreløpig vet ikke politiet noe om årsaken til brannen. Krimvakta har snakket med pleiere og pasienter for å prøve å få noen opplysninger, og utpå formiddagen vil det bli gjennomført en åstedsundersøkelse.

- Vi kan ikke utelukke at brannen ble påsatt, men etter en undersøkelse i morgen vil vi forhåpentligvis vite mer om dette, sier operasjonslederen.

Politiet opplyser at det også har vært brann på sykehuset for et par-tre år siden, men at det da skyldtes en elektrisk feil.