BRANN: Flere utesteder i Tønsberg ble evakuerte natt til torsdag. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
BRANN: Flere utesteder i Tønsberg ble evakuerte natt til torsdag. Foto: Vestfold Interkommunale BrannvesenVis mer

Brann på utested i Tønsberg

Fem andre utesteder evakuert. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere serveringssteder på Brygga i Tønsberg er evakuert etter brann på utestedet Havariet. Lokalet er fylt med en god del røyk, melder politiet.

Brannvesen og politi rykket ut til utestedet etter en melding om et branntilløp på kjøkkenet onsdag kveld. Til sammen ble 50 mennesker evakuert.

Brannmannskapene observerte raskt flammer på restauranten, som ligger i Nedre Langgate i Vestfolds-byen.

Hele området er nå evakuert, får Dagbladet opplyst. Brannvesenet fikk raskt slått ned flammene på kjøkkenet, men det viste seg at brannen hadde spredd seg via ventilasjonsanlegget. Dermed tok det lang tid å få kontroll på situasjonen.

- Vi har tatt ut en del bekledning på vegger sånn at vi lettere kommer til. Det begynner nå å bli kontroll på brannen, sier operasjonsleder Kjetil Indahl til Dagbladet.

Han forteller at gjestene på utestedet har vært «svært greie å ha med å gjøre», og at det har gjort arbeidet til politi og brannvesen enklere.

- Det er ikke meldt om personskader, men selvsagt en god del materielle skader. Det er heller ingen spredningsfare, men vi kommer nok til å drive slukningsarbeidet og oppfølgingsarbeid i hele natt, fortsetter Indahl.

Det er utestedene Barkaden, Harbour, Havariet, Becks og Brygga kino og Baku som er evakuert, kan politiet fortelle.

- Brann på et utested er jo en meget alvorlig melding, så vi er glad ingen har kommet til skade og at situasjonen ikke er like dramatisk som en først kan frykte, avslutter Indahl.

Vaktleder Eva Hinne i Vestfold interkommunale brannvesenet opplyser at mannskaper fra flere stasjoner er på stedet.

- Vi er på plass inne med røykdykkere, sier hun til NTB.

Skadene etter brannen er store på innsiden av bygget.

- Bygget er slik jeg vurderer det totalskadd innvendig, som følge av brannen og vann, skriver vakthavende brannsjef Jarle Steines i Vestfold interkommunale brannvesen på Facebook.

Meldingen kom inn til politiet klokka 23.34 onsdag kveld.