Brann røyklegger halve Drammen

Under kontroll ved 18.45-tiden. Bygget skullen rives.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Halve Drammen er dekket av røyk fra en brann på Strømsø-siden.

Ingen personer er meldt savnet, men brannen på Bangeløkka nær Elkjøp skaper problemer for rushtrafikken etter jobb. Flere gater er stengt, og bygningen på Bergerud-tomta er totalskadd.

- Ved 18.45-tiden er brannen i ferd med å bli slukket. Brannmeldingen kom kl. 16.50, og det var kraftig røykutvikling umiddelbart. Øyenvitner har fortalt at det ikke har bodd noen i bygningen de siste årene, og vi er sikre på at ingen har brent inne, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Den tre etasjer bygningen i C. O. Lunds gate var fullstendig overtent tidlig. Brannvesenet fikk forhindret at  brannen spredte seg til nabobygninger.

- Bygningen skal tidligere ha vært brukt som lager. En bil og en campingvogn på tomta er berget unna, sier operasjonslederen.

Løse fugler

Etter at brannen ble lagt merke til av publikum i ettermiddag, har politiet fått flere henvendelser om at Drammens "løse fugler" periodevis har hatt tilhold i bygningen.

- Vi kjenner foreløpig ikke brannårsaken, men det var full fyr i andre og tredje etasje da brannen ble oppdaget. Den totalskadde bygningen eies av firmaet Elprice, som har oplyst til oss i ettermiddag om at det var planer for rivning, sier operasjonsleder Morten Eriksson. 

 HALVE BYEN RØYKLAGT:  Flammene slo ut av vinduene i de to øverste etasjene i den tomme lagerbygningen på Bangeløkka på Strømsø-siden i Drammen. Den første meldingen om brannen kom kl. 16.50. Foto: JON ESPEN CARLSEN.
HALVE BYEN RØYKLAGT: Flammene slo ut av vinduene i de to øverste etasjene i den tomme lagerbygningen på Bangeløkka på Strømsø-siden i Drammen. Den første meldingen om brannen kom kl. 16.50. Foto: JON ESPEN CARLSEN. Vis mer