Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Australia:

Brann slukket etter 210 dager

Siden 18. juli har den brent nær Port Macquarie på østkysten av Australia. Etter 210 dager ble den endelig slukket ved hjelp av oppsamlet vann og kraftig regn.

BRANN: En brannmann jobber mens skogbrannen, som kan ha startet på grunn av et lynnedslag, herjer i Port Macquarie 2. november 2019. Først nå er brannen slukket. Flere skogbranner herjer fortsatt i Australia. Foto: Saeed Khan / AFP / NTB Scanpix
BRANN: En brannmann jobber mens skogbrannen, som kan ha startet på grunn av et lynnedslag, herjer i Port Macquarie 2. november 2019. Først nå er brannen slukket. Flere skogbranner herjer fortsatt i Australia. Foto: Saeed Khan / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Flere etater samarbeidet om å slokke den 858 hektar store brannen nord i delstaten New South Wales, skriver The Sydney Morning Herald.

Utfordringen med brannen var at 400 hektar av brannen var under bakken i et myrområde. Brannen ble matet av nedbrutt organisk materiale og vanlige brannslukkingsmetoder var derfor nytteløse.

Løsningen ble å pumpe 65 millioner liter oppsamlet vann inn i myrområdet. Sammen med 260 millimeter regn de siste dagene, var det nok til at brannen ble erklært for slukket onsdag.

AUSTRALIA: Busk og -skogbrannene i Australia herjer fortsatt. Dyrene er spesielt skadelidende og det er mange ulike organisasjoner som jobber med å redde dem. Video: Stuart Dawson. Reporter: Geir Ramnefjell Vis mer

Brannen var ikke like synlig som andre skog- og krattbranner, men røyken fra den skapte problemer for beboere i nærheten.

Det er fremdeles 25 aktive branner i New South Wales, Australias mest folkerike delstat, og fire av dem er ikke under kontroll.

Myndighetene håper det ventede regnet mot slutten av uka skal bidra til på dempe brannene.