Brann stanser alle tog på Oslo S

Brannalarmen er løst ut og det er meldt om røykutvikling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladset.no): All togtrafikk til og fra Oslo Sentralstasjon ble stanset like over midnatt da brannalarmen ble løst ut. Det rammer store deler av Østlandet.

- Det er røykutvikling og det brenner i en betong kulvert under bakken på Oslo S. Slukningsarbeidet pågår, og det er ikke under kontroll er den siste meldingen jeg har fått opplyst,  sier vakthavende informasjonssjef ved Jernbaneverket Harry Korslund til Dagbladet.no i 02-tiden.

Evakuerte Oslo S

- Jeg har ikke oversikt over omfanget eller hva årsaken er, sier Korslund i det han er på vei for et møte om saken.

Hele Oslo S ble sperret av og evakuert ved midnatt og alle tog innenfor et stort geografisk område ble stanset.

- Også togledersentralen ble evakuert, og dermed stanses togtrafikken. Det inkluderer tog som befinner sg et godt stykke utenfor Oslo, sier Korslund.

Området dekker tog fra Eidsvoll til Halden og Asker. 

Uviss morgendag

NSB satte raskt i gang med å sette inn alternativ transport, i hovedsak taxi.

- Jeg har ikke full oversikt over hvor langt  man har kommet, slikt tar litt tid, men vi er godt i gang med å tømme togene. Etter forholdene har det gått relativt bra, sier informasjonssjef i NSB Preben Colstrup til Dagbladet.no litt over klokken 02.

Foreløpig kan ikke Jernbaneverket eller NSB si hvorvidt hendelesn vil få konsekvenser for morgentrafikken.

- Jeg håper det går bra og at det løses før morgenrushet starter. Dersom det ikke skjer, så har NSB ingen annen plan enn å forsøke så godt vi kan å sette inn alternativ transport. Men hvordan det er å få tak i så mange busser på så kort varsel, det vet jeg ikke med sikkerhet hvordan ligger ann, sier Colstrup.

Fortvilet situasjon

En av de berørte er Ove Jørgen Næss, som egentlig skulle ta toget fra Gardermoen til Eidsvoll klokken 01.00. Han er frustrert over den manglende informasjonen.

- Det er en fortvilet situasjon at NSB og OSL ikke har en plan dersom noe slikt skjer, sier han til Dagbladet.no. 

- Jeg skal på jobb i morgen og vil hjem. Jeg har forståelse for at slikt kan skje, men skulle ønske det var en bedre informasjon, sier Næss, som har fått en kamerat til å komme og hente seg slik at han kommer hjem.