Brann stanset togtrafikk i Moss

Brannen som startet like ved et boligfelt, var ute av kontroll. Etter flere timers intenst arbeid, ble den slukket.

UTE AV KONTROLL: Brannvesenet melder at de ikke har kontroll på brannen. Video: Nyhetstips.no Vis mer

Politi og brannvesen rykket mandag ettermiddag ut til en brann ved toglinja i nærheten av Røysås ved Moss. Like før klokka 19 melder politiet at brannen er slukket.

Det er fremdeles varmt i bakken og en del røyk. Brannvesenet blir derfor på stedet utover kvelden.

Stanser togtrafikken

Flere hundre kvadratmeter sto i brann, da flammene herjet som verst ved toglinja. Brannen var ute av kontroll, og Vy stanset togtrafikken mellom Moss og Kambo som følge av brannen.

Like etter klokka 20.30 melder brannvesenet at linjene igjen er åpnet for togtrafikk. Vy opplyser på sin hjemmeside at reisende må regne med forsinkelser og innstillinger på Østfoldbanen.

Store ressurser på stedet

Politiet fikk melding om brannen klokka 17.08. De opplyste da at vinden hadde snudd mot øst og ba samtidig beboere i Falkeveien, Rådyrveien, Granveien, Gamleveien og Ørneveien om å lukke vinduene.

Vaktleder ved 110-sentralen Øst, Roger Andersen, sa like før klokka 18 til Dagbladet at de hadde store ressurser i området. Flere var også på vei.

- Vi har ni brannbiler på stedet allerede, og flere er på vei. Det blåser godt i området, sa Andersen.

Det er ifølge brannvesenet utfordrende terreng der brannen spredte seg. Et boligfelt like øst for området var ikke direkte truet av flammene, men ble hele tida vurdert evakuert.