Brann startet i oppbevaringsrom

Brannmannskapet i Trondheim fikk ganske raskt kontroll over brannen som startet i trehusbebyggelsen i sentrum rett før midnatt natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen oppsto i sentrum av byen i et toetasjes trehus i en liten sidegate vis-à-vis Lykkegården. Huset ligger i et område der det er mange trehus.

- Vi tror det må ha brent en god stud før vi ble varslet. Flammene sto over hustaket da vi ankom brannstedet, men vi senket skuldrene litt da vi så at nabohusene inntil ikke var trehus, sier Tor-Leif Brødreskift, brigadeleder ved Trondheim brann- og redningstjeneste, til NTB.

Alt tilgjengelig brannmannskap i Trondheim var på plass kort tid etter at alarmen gikk klokken 23.39 lørdag kveld. Brannen fikk heldigvis ikke det omfanget man kunne frykte med erfaring fra storbrannen i desember 2002.

- Det ble kun nødvendig å evakuere tre mennesker i forbindelse med brannen, sier Reidar Brattlien, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til NTB.

Politiet var forberedt og sto klar til å evakuere et stort område i fall brannen hadde spredt seg. Brannen har oppstått i en slags utenpåbygd lagerplass der det oppbevares papp og papir fra butikken rett ved.

Det var folk fra brannvesenet på plass for å holde vakt ved brannstedet hele natt til søndag.

(NTB(

KONTROLL: Brannmannskapene i Trondheim fikk raskt kontroll over brannen i trehusbebyggelsen.