Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann stenger skoler i elleve byer

Skoler og barnehager i elleve franske byer er stengt etter at det brøt ut brann på et kjemisk anlegg i Rouen tidlig torsdag.

STORBRANN: Denne fabrikkbrannen stenger skoler i elleve byer i Frankrike. Foto: AP Vis mer

200 brannmannskaper og 60 brannbiler bistår i slukkearbeidet.

Den franske fjernsynsstasjonen BFM viser bilder av flammer og en stor svart røyksøyle som stiger opp fra Lubrizols fabrikkanlegg i Rouen, nordvest for Paris.

Lokale myndigheter i Seine-Maritime-regionen oppfordrer folk til å unngå unødvendige reiser i området.

Skoler og barnehager i elleve omkringliggende byer er stengt og beboere på pleiehjem bes om å holde seg innendørs, tvitrer innenriksdepartementet.

- La oss ikke få panikk over denne situasjonen, men vi må være svært forsiktige, sier innenriksminister Christophe Castaner til radiostasjonen RTL.

Han legger til at det ikke er noe som tyder på at røyken er farlig.

Brannårsaken er så langt ukjent.

Fabrikken lager tilsetningsstoffer til industriell produksjon av smøremidler og maling.

Lubrizol eies av den amerikanske milliardæren Warren Buffett.

I januar 2013 oppsto det en gasslekkasje fra anlegget. En lukt som ble sammenlignet med kål eller råtne egg ble spredt med vinden til Paris og over kanalen til Sør-England der innbyggere klaget over lukten.

To år senere rant det ut 2.000 liter mineralolje fra fabrikken til kloakksystemet i Rouen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling