Sandefjord

Brann-supporter urinerte på fotograf

Fotograf Trond Teigen trodde først det var en snuspose som kom flygende. - Det var piss og jeg hadde en stor spyttklyse hengende bak på høyre skulder, sier han.

BLE SPYTTET PÅ: NTBs fotograf Trond Teigen (t.v) i samtale med politiet på hjemmebanen til Sandefjord etter å ha blitt urinert og spyttet på av en Brannsupporter under kampen. Foto: Geir Eriksen / NTB
BLE SPYTTET PÅ: NTBs fotograf Trond Teigen (t.v) i samtale med politiet på hjemmebanen til Sandefjord etter å ha blitt urinert og spyttet på av en Brannsupporter under kampen. Foto: Geir Eriksen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens NTB-fotograf Trond Teigen var opptatt med å ta bilder av Sandefjord-Brann-kampen, lagde en Brann-supporter kvalme på tribunen.

Teigen sier det startet som en helt vanlig kamp, hvor han taktisk hadde plassert seg bak mål, det vil si med Brann-supporterne i ryggen.

- Noen gangen har jeg opplevd at det kommer snusposer flygende, da noen synes det er morsomt å kaste dette på oss, sier Teigen til Dagbladet.

Men denne gangen var det ingen snuspose som ble kastet i retning fotografen. Det var en stor spyttklyse og urin.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

- Piss

Fotografen merket noe som kom flygende i luften, etterfulgt av det han trodde var vann.

- Jeg snur meg for å ta bilde av den som kastet noe, og ser bare et hode som forsvinner bak banneret. Så står det to godt voksne menn som holder på å besvime av latter, sier Teigen.

Det var først etter sidebyttet at fotografen ble gjort oppmerksom på hva han faktisk hadde på ryggen.

URIN: En brann-supporter urinerte på fotograf. Foto: Trond Teigen
URIN: En brann-supporter urinerte på fotograf. Foto: Trond Teigen Vis mer

Da ble han møtt av politiet og en kvinne som jobber for Sandefjord ballklubb.

- Kvinnen forklarer at det er piss. En guttunge hadde sett hele hendelsen og sagt ifra, sier fotografen.

I tillegg hadde han en stor spyttklyse hengende bak på den høyre skuldra.

- Den traff meg nesten i bakhodet, sier Teigen.

Han legger til:

- Det er helt utrolig at voksne folk kan gjøre noe sånt. De bør tenke over konsekvensene det får for supportere som allerede har et litt dårlig rykte.

Anmeldt saken

Branns daglige leder Vibeke Johannesen er informert om hendelsen.

- Jeg fikk nettopp vite om dette, og det er fullstendig uakseptabelt. Vi vet ikke ennå hvem det var som gjorde dette, men det er helt forkastelig at folk som er på stadion og gjør en jobb skal oppleve dette, sier en tydelig rystet Johannesen til BA.

Teigen gjorde seg ferdig med fotografjobben og forklarte seg deretter for politiet. De skal, ifølge fotografen, ha fanget hendelsen på overvåkningskamera og ha identifisert en person.

- Jeg har valgt å anmelde hendelsen, så blir det spennende å se hvilke konsekvenser det får, sier Teigen.

Politiet opplyser at en mann i 40-åra fra Bergen er mistenkt i saken, ifølge Bergensavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer