Brann-supportere i fyllekrasj

På vei hjem fra festkampen i Drammen i går kveld, havnet de fem brannsupporterne i en dramatisk bilulykke. Sjåføren av bilen som ble knust i tunnelkrasjet, er mistenkt for fyllekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de fem supporterne ble fraktet til sykehus, men skal nå være utenfor livsfare.

- Det stemmer at vi mistenker sjåføren for å ha kjørt med promille, bekrefter lensmannsbetjent Marianne Aanonsen overfor Dagbladet.no.

Mitsubishien som skulle frakte branntilhengerne over fjellet ble totalvraket etter det voldsomme møte med fjellveggen inne i Vetlebotntunnelen i Aurland i Sogn og Fjordane. Den 35 år gamle sjåføren nektet først for at han hadde drukket, men ble avslørt da han han ble testet av politiet.

- Alkometeret viste rødt da sjåføren blåste i det. Det er vanskelig å si hvor høy promille han hadde, men det er uansett forferdelig uansvarlig å kjøre med promille, mener lensmannsbetjent Aanonsen.

Det var to kvinner og tre menn i bilen. De to kvinnene var ifølge Aanonsen ved bevissthet før de ble fraktet til Ullevaal sykehus i Oslo. To av mennene ble kjørt til sykehuset i Lærdal mens tredjemann ble kjørt til sykehuset på Voss.

- Meldingen tydet på at det var veldig alvorlig, men det gikk etter forholdene bra, sier Aanonsen.

mark.steffen.berger@dagbladet.no