Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann under kontroll - halve skolen totalskadd

Nybygd ungdomsskole på Smøla.

ØDELAGT: Smøla ungdomsskole på Dyrnes i Smøla i Møre og Romsdal står i full fyr mandag morgen. Det er ikke meldt om folk i bygningen. Brannvesenet er på stedet og driver slukking. Foto: Wenche Farstad / NTB scanpix
ØDELAGT: Smøla ungdomsskole på Dyrnes i Smøla i Møre og Romsdal står i full fyr mandag morgen. Det er ikke meldt om folk i bygningen. Brannvesenet er på stedet og driver slukking. Foto: Wenche Farstad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Brannvesenet har kontroll på brannen ved Smøla ungdomsskole i Møre og Romsdal. Halve skolen er totalskadd, opplyser brannvesenet.

— Det brenner fremdeles i ruinene i fløya der brannen startet, men brannvesenet har lyktes å etablere et brannskille, slik at det ikke er fare for spredning, sier brannmester Kjetil Iversen i Møre og Romsdal til NRK ved 10-tiden.

---
Den ene delen av Smøla ungdomsskole på Dyrnes i Smøla i Møre og Romsdal har rast sammen. Skolen står mandag morgen i full fyr.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 06.08 mandag morgen. Ifølge politiet er det en kraftig brann og flammene har slått gjennom taket.

Smøla brannvesen har startet utvendig slukking og anser den ene fløyen på skolen som tapt.

Skolen er formet som en hestesko, og det er fløyen som huser administrasjonen som nå anses som tapt. Denne er på cirka 300 kvadratmeter, opplyser operasjonsleder Rolf Anders Korstad ved Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

Politiet opplyser at brannvesenet har problemer med vanntilførselen og jobber med tilførsel av vann fra sjøen.

Brannårsaken er så langt ikke kjent.

- Vi har ingen formening om hvordan brannen startet, men det ser ikke ut til at det var folk inne i bygninga når brannen startet, sier Korstad til Nordvestnytt.

Skolen er nybygd og ligger på Dyrnes i lokalene til det som tidligere var Smøla videregående skole, opplyser Smøla kommune på sine nettsider. Dyrnes ligger nordvest på øya

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart