Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann under kontroll i trehusbebyggelse i Kristiansand

Begrenset til to hus i Posebyen - flere evakuert.

BRANN: 
Det brenner kraftig i den gamle og verneverdige trehusbebyggelsen i Posebyen i Kristiansand. Mange personer er evakuert, men brannen begrenser seg til to hus, ifølge politiet.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BRANN: Det brenner kraftig i den gamle og verneverdige trehusbebyggelsen i Posebyen i Kristiansand. Mange personer er evakuert, men brannen begrenser seg til to hus, ifølge politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet har kontroll på brannen i den gamle og verneverdige trehusbebyggelsen i Posebyen i Kristiansand.

Brannen begrenset seg til to hus.

— Det er nå kontroll på selve brannen, som er begrenset til to hus i Posebyen. 18 personer er evakuert, opplyser Agder politidistrikt like før klokken 8.30, to og en halv time etter at brannen startet.

Brannen i Holbergs gate 46 og 48 ble meldt kl. 05.52. Ifølge Fædrelandsvennen er naboer evakuert og røyken er synlig over store deler av byen.

- Vi har evakuert folk fra flere hus der. Brannen har spredt seg til et nabobygg. Til oss er det meldt at alle folk er ute.

Naboer opplyser at huset der det begynte å brenne står tomt, men at det henger sammen med andre hus i området.

Posebyen er betegnelsen på den eldre trehusbebyggelsen mellom Elvegata og Festningsgata i Kristiansand. Bydelen er verneverdig og er den eneste bydelen som sto igjen etter den store bybrannen i Kristiansand i 1892.

Husene som brenner, ligger i kvartalet mellom Henrik Wergelands gate og Skippergata i Holbergs gate.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media