Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann ute av kontroll i Rogaland

Det brenner fortsatt. Ti hus og hytter evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokken 15.38 søndag fikk Haugaland og Sunnhordland politidistrikt melding om en brann i bygda Gangstø i Vindafjord kommune.

- Vi har evakuert fire hytter og seks hus. Hovedarbeidet er nå konsentrert om å prøve å berge bebyggelsen i Gangstø, vi må ta tak i skogbrannen etter hvert, forteller operasjonsleder Bjørn Alvseike i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

Klokka 02 natt til mandag var brannen fortsatt ute av kontroll.

- Vi mener å ha sikra bebyggelsen nå og faren for ytterligere spredning er liten. Vi stiller med friske mannskap klokka 07 mandag. Da vil vi etter alt å dømme rekvirere nye helikoptre for å få en ende på denne brannen, sier operasjonsleder Thor Gunnar Westlye.

Mange evakuert

- Vi har gjort alt vi kan for å sikre at det ikke skal være fare for menneskeliv. Vi har evakuert mange, men så vidt vi vet, skal ikke noen personer være skadet i brannen, sier operasjonsleder Alvseike.

Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til brannen.

Klokken 21.15 søndag forteller politiet til Dagbladet.no at det fortsatt brenner for fullt.

- Det er ingen positiv utvikling, brannen fortsetter å spre seg, sier operasjonsleder Bjørn Alvseike.

De har ikke oversikt over hvor stor brannen nå er blitt, men de regner med å holde på i både kveld og i natt for å få kontroll over flammene.

- Det jobbes både fra helikopter og fra bakken for å unngå at bebyggelsen blir rammet, sier Alvseike.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling