Brannbil tok fyr

Brannmennene var på vei for å slukke en lagerbrann, men måtte istedet konstentrere seg om sin egen brannbil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På vei til en lagerbrann begynte brannbilen til Moland brannvesen å brenne. De seks brannmennene i bilen fikk imidlertid slukket flammene før de fikk skikkelig tak i brannbilen.

Det var en kortslutning i det elektriske anlegget som antente brannbilen, skriver Agderposten.

- Jeg må jo medgi at det er litt lystig. Men samtidig er det tragisk at vi sitter med materiell som er så slitent at det tar fyr på vei til brann. Heldigvis var det personer med en viss kompetanse innen slokking i nærheten, slik at flammene raskt ble slått ned, sier brannmann Arne Kristen Bentsen med et skjevt smil.

Han kjørte mannskapsbilen til Moland brannvesen da den tok fyr ved firetiden natt til torsdag.

En snau halvtime tidligere hadde brannvesenet fått melding om brann i et lagerbygg mellom Tvedestrand og Eydehavn. Brannbilen fra Moland brannvesen lå ti minutter foran brannbilen som kom fra Arendal, da flammene slo opp av dashbordet.

- Vi merket røyklukt og senket farten. Like etter slo flammene opp av dashbordet. Da fikk vi stoppet i en fei, og slukket flammene, sier Bentsen.

Skadene ble nokså begrensede, og verkstedet regner med at de skal få bilen på veien igjen i løpet av et par dager. Utrykningen ble heller ikke så forsinket.

Lagereieren klarte imidlertid selv å slukke brannen før brannvesenet kom fram.

Bentsen legger ikke skjul på at han kunne ønske seg en ny brannbil. Den gamle Dodgen har ikke passert mer enn 20.000 kilometer, men er likevel sliten.

- Den gjør fortsatt jobben sin, men det er nok et spørsmål om hvor lenge. Selv om den ikke har tatt fyr før, har vi hatt en del motorproblemer med den, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer