Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannbil veltet på vei til gressbrann

Tre brannmenn ble lettere skadd.

PÅ VEI TIL GRESSBRANN: Tre brannmenn ble lettere skadd da en brannbil veltet under utrykning i Lindås i Hordaland. Brannbilen var på vei til en gressbrann da ulykken skjedde. Heldigvis var gressbrannen slukket på forhånd uten hjelp av brannvesenet. Foto: Erlend Spurkeland / NTB scanpix
PÅ VEI TIL GRESSBRANN: Tre brannmenn ble lettere skadd da en brannbil veltet under utrykning i Lindås i Hordaland. Brannbilen var på vei til en gressbrann da ulykken skjedde. Heldigvis var gressbrannen slukket på forhånd uten hjelp av brannvesenet. Foto: Erlend Spurkeland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannmannskaper på vei til å etterslukke en gressbrann ved tolvtida i dag kjørte av veien ved Skauge, nær Myking i Lindås nord i Hordaland. Det skriver Bergens Tidende.

Tre brannmenn skal ha fått kuttskader i ulykken, opplyser 110-sentralen til avisa.

- De er lettere skadet og blir sendt til legesjekk, sier vaktkommandør Jan Henning Fossedal.

Brannbilen hadde rykket ut mot Hellebrekkene ved Myking etter at de hadde mottatt en melding om et uhell i forbindelse med en trefelling. Mannen som meldte ifra om hendelsen til brannvesenet hadde felt et tre som hadde falt over noen strømledninger.

- Han fortalte at treet hadde falt over noen strømledninger, som deretter hadde antent gresset. Han hadde klart å slukke dette selv, men ville ha brannvesenet frem på stedet for sikkerhets skyld, sier Fossedal til bt.no.

Tre av mannskapene skadd Jan Henning Fossedal sier videre at brannbilen kjørte av veien og veltet i forbindelse med utrykningen og at tre av mannskapene fikk kuttskader og ble lettere skadd.

Uhellet ble varslet litt etter klokka tolv i formiddag. Ifølge politibetjent Grethe Smith Kalnes forteller at brannmennene var ved bevissthet og oppegående etter ulykken.

- De er fraktet til Haukeland Universitetssykehus, sier Kalnes.

Skadene på brannbilen er omfattende og Fossedal sier at berging vil ta noe tid. En brannbil av denne typen koster ca. 4,5 millioner kroner.


Hele Norges coronakart