Brannbiler klare til å spyle atomkraftverket

Håper på strøm tilbake i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det japanske forsvaret har kommet langt i forberedelsene med å sette inn brannbiler til spyling og nedkjøling av atomkraftverket i Fukushima.

Samtidig jobbes det intenst med å få tilbake noe av strømforsyningen fra kraftverket.

Elleve av forsvarets egne brannbiler var torsdag på plass ved kraftverket, og planen var at de skulle begynne å spyle på ettermiddagen lokal tid.

Helikoptre Militærhelikoptre har allerede sluppet om lag 30 tonn med vann over kjernekraftverket. Formålet er først og fremst å sørge for at bassenget med brukte brenselstaver ved reaktor 3 er fylt med vann. Når vannet fordamper, øker faren for at stavene avgir radioaktive stoffer.

Samtidig arbeides det på spreng for å få gjenopprettet strømforbindelsen til atomkraftverket, slik at kjølesystemene som ble slått ut av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien i forrige uke, kan startes opp igjen.

- Strøm i ettermiddag Det japanske atomsikkerhetsdirektoratet håper strømmen vil være tilbake igjen torsdag ettermiddag, ifølge nyhetsbyrået Kyodo.

Ifølge TEPCO, kraftselskapet som driver atomkraftverket, legges alle krefter nå ned i arbeidet for å gjenopprette strømforbindelsen. Målet er å få atomreaktorenes kjølesystemer i gang igjen når strømmen kommer tilbake.
(NTB-DPA-AP).