Brannbombe kastet ved kjøpesenter

Ingen ble skadd da en mann kastet en molotovcocktail mot en iransk informasjonsstand utenfor Oslo City i går. Julerushet kunne endt i katastrofe, men til alt hell tok ikke brannbombens innhold fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt i det travleste julerushet utenfor kjøpesenteret Oslo City, kastet en mann en flaske med brennbar væske mot informasjonsbordet til Det iranske nasjonale motstandsråd.

To personer som betjente standen, fikk bensin oppover buksene da flasken knuste, men til alt hell tok ikke væsken fyr.

- Hvis væsken hadde blitt antent, kunne det gått skikkelig ille. Det var helt fullt med folk utenfor kjøpesenteret ved 13.30-tida, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politikammer.

En mistenkt

I de foreløpige avhørene har politiet fått navngitt en person som er mistenkt for ugjerningen, men politiet vil ikke si om mannen kan ha tilknytning til Khomeini-regimet i Iran.

- Jeg kjente igjen ansiktet til mannen og løp etter han mot t-banen. Dessverre forsvant han i folkemengden. Jeg er helt sikker på at han vil true oss til å stoppe motstandsarbeidet mot regimet i Iran, sier Mohammed Resa som stod på standen da bomben ble kastet.

Han forteller at det også i sommer ble kastet en molotovcocktail mot informasjonsbordet. Også da unngikk man at noen ble skadd.

Ikke redd

Verken Resa eller de andre iranerne som samlet seg utenfor kjøpesenteret i går, vil la seg skremme av hendelsen:

- En tror ikke at slike ting kan skje i fredelige Norge. Ingen skal true oss til taushet, sier en annen iraner som var vitne til hendelsen. Han vil ikke ha navnet sitt på trykk og begrunner det med at han fortsatt har familie som bor i Iran.

Det iranske nasjonale motstandsråd har hver lørdag informasjonsstand utenfor Oslo City hvor de deler ut brosjyrer og selger aviser og iransk musikk.