Brannbombe mot politihuset

TRONDHEIM (Dagbladet): En mann i midten av 40-årene er pågrepet, mistenkt for å ha kastet ei brannbombe inn i politihuset i Trondheim i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det må ha vært ei kraftig bombe, for brannen utviklet seg veldig fort, sier brannmester Arild Tuff til Dagbladet.

Om lag klokka 18.45 i går kveld hørtes et kraftig smell, etterfulgt av noen mindre smell, i Trondheim politi-distrikts lokaler.

Det ble oppdaget en brann i 2. etasje i den sørlige delen av bygningen, mot Erling Skakkes gate. Ganske umiddelbart etterpå ble en mann i midten av 40-årene pågrepet like utenfor politihuset, idet han var i ferd med å løpe bort fra stedet.

Mannen, som tidligere er straffedømt, hadde flere kutt- og brannskader, og måtte fraktes til Regionsykehuset i Trondheim for å få legebehandling.

Settepoliti

Politiet i Trondheim var i går svært sparsomme med opplysninger, fordi bombesaken etter all sannsynlighet må etterforskes av et settepolitikammer. Leder for politiets ordensavdeling, Jan Ruderaas, bekrefter at de kjenner identiteten til den pågrepne mannen.

- Han har vært borti politiet før, og han er tidligere straffedømt, men vi vil ikke si noe om hva slags forhold han er dømt for, sier Ruderaas.

På ferie

Det er politiførstebetjent Torill Nordseth ved Trondheim politidistrikts sedelighetsavdeling som bruker kontoret brannbomben ble kastet inn i. Ruder-aas sier at det ikke er noe som tyder på at Nordseth og bombemannen har noe utestående.

- Skal man gjøre et angrep mot politihuset, så er det ved dette kontoret tilgjengeligheten er størst, sier Ruderaas. Det befant seg ingen personer i den delen av politihuset som ble rammet av brannbomben. Operativ uteleder Jan Steindal har selv kontor i denne fløyen, men han forlot stedet vel en halv time før bomben smalt.

- Det er skremmende at noe sånt skjer, selv om vi føler at Trondheim er en rimelig rolig by, sier Steindal.